Mega Top 30 (AVROTROS)

Willy William scoort na 45 jaar pas eerste notering

  1. Nieuwschevron right
  2. Willy William scoort na 45 jaar pas eerste notering

Dua Lipa staat nog altijd op 1 in de Mega Top 50. Iets verder naar beneden komen we twee gloednieuwe binnenkomers tegen.

Dua Lipa plakt er een derde week aan vast aan kop van de Mega Top 50. Concurrentie van aanstormende hits is er niet echt. In de top 10 treffen we alleen op plek 4 een plaat aan die nog níet gezakt is. Dat is 'Work From Home' van Fifth Harmony & Ty Dolla $ign. Die track stijgt deze week door van 8 naar 4 en komt dus al aardig in de buurt van de top.
Alle andere negen tracks zijn aan het zakken of zijn al een keer in positie gezakt. Jazeker, dat is inclusief Dua Lipa zelf. Zij zakte in haar zesde week Mega Top 50 al eens uit de top 10 weg van 8 naar 14, maar herstelde zich de week daarna door met 'Be The One' terug te stijgen van 14 naar 4 en vervolgens door te klimmen naar 1.
Een stukje naar beneden komen we twee binnenkomers tegen deze week. Check ze hieronder.

Dazzled Sticks: 'De Tunnel' (#40)

Twee nieuwkomers verwelkomen we deze week in de Mega Top 50 en de hoogste van die twee konden we de afgelopen week beluisteren als 3FM Megahit. Met Dazzled Sticks begroeten we twee oude bekenden. Singer-songwriter Tjeerd Bomhof is ook bekend als Dazzled Kid en als zanger van Voicst. Junte Uiterwijk is de echte naam van rapper Sticks, en die maakte deel uit van Opgezwolle. Check hier meer info over de samenwerking van de twee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Willy William: 'Ego' (#48)

Een Jamaicaan die in Frankrijk verzeild is geraakt, dat is deze dj Willy William. 45 jaar is ie inmiddels al, dus het werd hoog tijd voor zijn debuuthit. En die is er nu, in de vorm van de track 'Ego'. Uit de titel is het niet af te lezen, maar het nummer is Franstalig. En toevallig zijn we in de Mega Top 50 gek op Franstalige dance. Na Stromae en Maître Gims is het nu dus de beurt aan Willy William.
William brak in 2003 door in hiphopland via zijn samenwerking met DJ Flex. Een jaar later scoorde hij als Lord William een solohit in Frankrijk. Daarna ging hij samenwerken in het Franse hiphopcollectief Collectif Métissé uit Bordeaux. Zijn debuutalbum Une Seule Vie leverde hem vorig jaar in Frankrijk al de hit 'Te Quiero' op. Dit 'Ego' was daarvan de opvolger. Opvallend genoeg bleef de track in Frankrijk op 12 steken, terwijl het in Franstalig België de derde plaats bereikte en in Israel zelfs op 1 wist te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie