Mark + Rámon (BNNVARA)

Kijk dan! Mark en Rámon geven Netflix-tips #2

foto: Lennart van der Burg
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk dan! Mark en Rámon geven Netflix-tips #2

Is je weekend aangebroken, maar heb je het gevoel dat je Netflix al drie keer hebt uitgespeeld? Geen nood: professioneel comakijkers Mark en Rámon duiken in de meest obscure hoekjes van het streamingplatform, om jou het weekend door te slepen met de beste Netflix-tips!

COMAKIJKER RÁMON VERKOEIJEN 'bezoekt' dit weekend Marseille

Rámon, wat is deze week jouw kijktip?
Marseille.

Wat zei je?
Marseille. Seizoen twee staat sinds vorige week op Netflix!

Wat voor serie is 't?
Ik moet even denken waar het eerste seizoen ook alweer over ging hoor, effe zoeken... Het is een beetje de Franse House of Cards, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen, want als je 'Marseille' opzoekt via Google staat dat er gewoon. Het gaat over de burgemeester van Marseille, die al lang aan de macht is. Tót hij concurrentie krijgt van een jongeman, die zijn plek wil inpikken.

Wat maakt het zo goed?
Ik houd altijd van politieke series, met politieke dialogen en gemene spelletjes. Ook als je geen Frans kunt, is het een aanrader: het is namelijk ondertiteld. Nog een voordeel: daardoor kijk je minder op je telefoon tijdens de afleveringen, je moet het blijven volgen.

Zitten er ook nog lekkere wijven in?
Daar kijk ik eigenlijk nooit naar. Wacht, ik heb hier een trailer... Nou, volgens mij wel! Maar je moet wel blijven opletten, want ze zitten goed verstopt.

Wat voor cijfer zou je de serie geven?
Drie en een halve mossel in een bouillabaisse, uit de vijf. Dan denk je misschien dat het weinig is, en dat klopt. Het leven is niet altijd een feest, je moet jezelf af en toe pijn doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MARK VAN DER MOLEN, DE MAN MET DE VIERKANTE OGEN, TIPT THE GOOD PLACE

Mark, waarom moeten we allemaal naar The Good Place kijken?
Omdat het een van de weinige Amerikaanse comedyseries is die ook écht grappig is, en het wordt gemaakt door de mensen achter Unbreakable Kimmy Schmidt. Vergeet series als Modern Family... [Mark raakt afgeleid]

Oké, vergeten. En nu?
Ja, eh... ga The Good Place kijken!

Waar gaat The Good Place over?
Over een vrouw die doodgaat en er dan achterkomt dat er een hemel en een hel bestaat, en dat je hele leven wordt bijgehouden of je je goed gedraagt tegenover je medemens. Zij belandt in de hemel maar ze hoort daar niet, aangezien het een enorme bitch is. Ze is door een foutje in de hemel terecht gekomen en probeert dat nu angstvallig stil te houden.

Lukt dat een beetje?
Nou... de hemel heeft door dat er iets niet klopt. Er zijn steeds meer rare verschijnselen, zoals sinkholes, aardbevingen en dat soort bullshit.

Denk je dat jijzelf in de hemel of in de hel terecht zal komen later?
Poeh hé... Ik denk wel in de hemel, maar dan krijg ik wel een of ander kutbaantje. Dan moet ik bij de EO achter de receptie zitten of zo. Of dat erger is dan de hel? Nou ja, daar heeft de EO vast ook een afdeling zitten, dus het is mij om het even.

Wat voor waardering zou je aan The Good Place willen hangen?
Vijf uit vijf Andries Kneveltjes.

Oei, zijn vijf Andries Kneveltjes bij elkaar niet juist héél negatief?
Nee hoor, dat is prima zo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie