Mark + Rámon (BNNVARA)

“Zieke mannen zijn een spiegel voor de vrouw”

  1. Nieuwschevron right
  2. “Zieke mannen zijn een spiegel voor de vrouw”

Mannen hebben geen last van de aanstelleritis, zo schreef de Volkskrant vandaag: ze voelen zich ook daadwerkelijk zieker dan vrouwen! Dat wist de Nederlandse voorvechter der mannenrechten, Maxim Hartman, natuurlijk allang. “Je moet als vrouw je zieke man verzorgen, je moet begrip tonen en je man besprenkelen met oestrogeen.”

Maxim Hartman kan het Volkskrant-artikel over de mannengriep even kort maar helder samenvatten: “Wij mannen stellen ons zeker niet aan als we ziek zijn. Dat mannen sneller ziek worden is een feit. Dat komt omdat wij te veel testosteron hebben en dat verzwakt onze weerstand. Maar als wij te laag in onze testosteron komen omdat we ziek zijn – en dit is nieuws – gaan wij heel veel oestrogeen produceren om beter te worden. En daar worden wij mannen heel vervelend van.”

"Vrouwen zijn altijd zo"

Vervolgens komt Hartman er met gestrekt been in: “Zieke mannen zijn eigenlijk een spiegel voor vrouwen. Vrouwen zijn eigenlijk gewoon zo, en mannen doen alleen zo als ze ziek zijn."

Als vrouwen na zo’n bewering nog zin hebben om hun zieke man te verzorgen, dan heeft Maxim nog een simpel stappenplan. “Je moet begrip tonen, de man verzorgen, ze bedekken met de mantel der liefde en besprenkelen met oestrogeen.” Namens alle door de mannengriep-getroffen mannen: bedankt voor deze les, meester Maxim!


Luister hier het hele gesprek met Maxim Hartman terug!

Ster advertentie
Ster advertentie