Mark + Rámon (BNNVARA)

Weghorst wist niets van zijn Wilhelmus-viral

  1. Nieuwschevron right
  2. Weghorst wist niets van zijn Wilhelmus-viral

Na het vriendschappelijke duel tussen Italië en het Nederlands Elftal ging het voornamelijk over oranjespits Wout Weghorst. Niet omdat hij had gescoord, maar vanwege zijn zangkunsten: Weghorst stond - in tegenstelling tot veel van zijn collega’s - passievol uit volle borst het Wilhelmus mee te brullen. Bij Mark+Rámon reageert Weghorst op de ontstane ‘consternatie’.

Weghorst zag vanmorgen pas op social media hoeveel reacties er over zijn passievolle optreden online stonden. “Het meezingen zag er inderdaad grappig uit, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me er een beetje voor afsluit. Sommige mensen reageren heel positief, sommige mensen reageren negatief. Iedereen heeft daar het recht toe, dat hoort bij voetbal.”

Hoe kon het dat Weghorst zó opging in het volkslied? “Tja, het is het Wilhelmus zelf, in combinatie met sport en voetbal, waar veel tijd en energie in zit. En dan zijn dit de mooie wedstrijden waar je het voor doet, dit is niet voor veel jongens weggelegd.”

De huidige spits van AZ gaat ook nog in op de geruchten over zijn aanstaande transfer. “Laten we vooropstellen dat ik het bij AZ goed naar m’n zin heb – dat is een luxe. Maar ik hoop dat er een leuke club komt. Bij Oranje train je op hoog niveau en speel je in mooie grote stadions, dus dat is gewoon gaaf, wat dat betreft sta ik zeker voor een transfer open.”

Ster advertentie
Ster advertentie