Mark + Rámon (BNNVARA)

Leukste Appgroep van NL: De Kopstoot Kompanen

  1. Nieuwschevron right
  2. Leukste Appgroep van NL: De Kopstoot Kompanen

Ook dit jaar hielden Mark+Rámon weer de verkiezing voor de 'Leukste Appgroep van Nederland'. Vorig jaar ging de Trekkuuuuuuur-app er met de winst vandoor. Ze worden dit jaar opgevolgd door De Kopstoot Kompanen. De hoofdprijs: een heel jaar lang 3FM-dj Mark van der Molen in hún appgroep.

De winnaar

Er zijn afgelopen weekend meer dan 6000 stemmen binnengekomen en daardoor ging de volgende appgroep er met de winst vandoor:

De Leukste Appgroep van 2019 zijn iets meer dan 200 lange mensen die foto's naar elkaar sturen. Op die foto's staan dingen waar ze letterlijk én figuurlijk tegenaan lopen als lange mensen. Maar hoe doen ze dat nou met Mark van der Molen erbij, die maar 1.84 meter is?!

De genomineerden waren:

1. Komkommers en bananen

Jenny (29) uit Amsterdam werd als eerst gebeld met het nieuws. En gelukkig had ze het zelf ook al door, want ze nam de telefoon op met: "BEN IK GENOMINEERD?!"

De appgroep van Jenny heet Komkommer en bestaat uit het delen van foto's van (ex-)collega's van elkaar die een banaan eten. Dus wees op je hoede als je een banaan eet... "Eerst werkten we allemaal samen dus het zijn niet zomaar willekeurige mensen, maar wij zelf. 12 mensen in totaal. Maar ik ben gestopt met werken, dus ik zit in de safezone. Als er een nieuw persoon bijkomt moet diegene wel binnen twee weken input leveren. Anders word je er weer uitgegooid!"

2. Elke dag een BN'er

Ook Luciano heeft zijn appgroep genomineerd. De vage titel BN'ers is zowel duidelijk als verwarrend. Het onderwerp van de groep slaat namelijk ook op het onderwerp van gesprek: elke dag plaatsen ze met vier mensen een foto van een BN'er. Niets meer, niets minder. Een nieuwe BN'er per persoon per dag. Elke dag een andere. Op dit moment staat de teller om en nabij de 1500 en dus wordt het steeds moeilijker nieuwe BN'er te vinden, vandaar dat ook Mark van der Molen onlangs in de appgroep werd gedeeld.

3. De Kopstoot Kompanen

Eén van de meest enthousiaste genomineerden waren toch wel Sebastiaan en zijn Kopstoot Kompanen. Een appgroep met meer dan 200 mensen van lengte. Dus mannen van boven de 1.95 en vrouwen boven de 1.80 en al die lange mensen delen foto's van de dingen waar ze hun kop aan stoten. Afgelopen week nam hij de telefoon op met... nouja, luister zelf maar:

4. WC APP YOLO

Soraya van 32 uit Oosterhout zit in een appgroep van 6 mensen. Ze sturen voornamelijk WC-selfies naar elkaar, maar het wil nog wel eens misgaan. Voornamelijk met een drankje teveel op. Over de oprichting van de appgroep zegt Soraya het volgende: "Het is ontstaan vanuit verveling, want je zit toch een beetje niets te doen op het toilet. Dus bedacht iemand: ik stuur gewoon een selfie. Dat is een beetje uit de hand gelopen. Nu stuurt iedereen bijna elke dag wel een selfie."

Toch heeft Mark een juiste observatie te pakken, want ook hij kijkt soms mee op een vrouwelijke telefoon, heel soms maar hoor. Daar komt wel vaker een wc-selfie langs, viel hem op. Toch bedenkt hij al snel iets anders:

5. Alcoholist gespot

Carmen en haar vrienden zijn de laatste genomineerde van de wedstrijd. De deelnemers van de groep maken foto's wanneer ze een persoon tegenkomen met licht-alcoholistische trekjes.

Ster advertentie
Ster advertentie