Lowlands

Mexicaanse griep en Lowlands...

  1. Nieuwschevron right
  2. Mexicaanse griep en Lowlands...
Niets geen mondkapjes of paniekerige lui op Lowlands. Niemand lijkt zich zorgen te maken om de Mexicaanse Griep.
Geruchten deden de ronde dat Lowlands niet door zou gaan bij de uitbraak van De Verschrikkelijke Mexicaanse Griep. Gelukkig was niets van dat alles waar. Maar de pandemie is zich wel lekker aan het ontwikkelen.Lois' avontuur

Lois de Jong, razende reporter van 3FM, had haar eigen ervaring met de Mexicaanse Griep. Er stond een interview met de zanger van Kasabian gepland. EN DIE HEEFT DE MEXICAANSE GRIEP GEHAD! Lois had zich voorgenomen de man met een vriendelijke kniebuiging te begroeten en verlegen de andere kant op te kijken als hij sprak. Maar - hartelijk als hij is - kwam er niets van het plannetje van Lois terecht. Handen werden geschud en hij wilde per sé met de bevallige Lois innig op de foto. Lois voelt zich vooralsnog goed.


Preventie

Maar is het niet raar dat er niemand met mondkapjes rondloopt? En dat er nog steeds naar hartelust met jan en alleman wordt gekust? Hoe staat het met de preventie, waar de overheid zo op hamert?Backstage

Backstage zijn er enige maatregelen. Zo hangt er bij de WC- waar trouwens gewoon stoffen handdoekjes hangen- een heel klein affiche met tips hoe je de griep kunt voorkomen en heeft de redactie een handpompje met desinfecterende gel op het bureau staan. Dat is wel zelf meegenomen trouwens. En dat is het eigenlijk wel. Het lijkt niet echt afdoende.


Op het veld

En op het veld zie je ook niet veel van de griephype. Iedereen is uitermate rustig. Als iemand paniekerig lijkt, blijkt het vaak een geforceerde en missplaatste dance-move. Toch is het misschien handig wel een beetje te letten op je persoonlijke hygiëne, aangezien 10 tot 30 % waarschijnlijk geveld zal worden door het virus. Dat is omgerekend naar Lowlands bezoekers 5.500 tot 16.500 bezoekers! En al roept iedereen dat je het maar beter nu kunt krijgen omdat het het nu nog niet zo heftig is, blij word je er toch echt niet van.


Wat te doen om het te voorkomen:

* Voorkom contact met mensen die griep hebben
* Was vaak je handen met water en zeep
* Raak zo min mogelijk je ogen, neus en mond aan
* Maak regelmatig schoon

Maar dat wist je waarschijnlijk al. Niet teveel met vreemde snuiters kussen en als tip hebben we: Lekker alleen dansen in de Bravo als iedereen bij de Alpha staat.

Ster advertentie
Ster advertentie