Lowlands

Rock & Rol op Lowlands: in een rolstoel over het terrein

  1. Nieuwschevron right
  2. Rock & Rol op Lowlands: in een rolstoel over het terrein

Een festivalterrein is misschien wel een van de leukste, maar niet een van de meest praktische locaties op aarde. Modder, ranzige wc's en massa's mensen maken het voor de gemiddelde festivalganger al niet echt makkelijk, laat staan als je in een rolstoel zit! Hoe is het dan om als letterlijke rock & roller over het Lowlandsterrein te struinen? Tijd om dat eens te checken.

Tekst door: Frederique Dittrich

We spotten Nadine, 31 jaar uit Leiden met een smile van oor tot oor en een mojito in haar hand bij de Heineken. James Bay is net begonnen.

Op die verhoging ga ik echt niet staan!

Je zou verwachten dat ze op de verhoging zit die speciaal voor mensen met een handicap is gemaakt, zodat ze op z'n minst meer kan zien dan de billen van haar voorganger. Maar Nadine zit gewoon midden tussen het publiek: "Op die verhoging ga ik echt niet staan, daar mag je maar een iemand meenemen en we zijn met z'n vijven. En ik kom hier toch voor de muziek!" Ze is samen met haar broer, nichtjes en nog meer familieleden naar Lowlands gekomen.

Gewoon lekker op de camping

Nadine is spastisch en is al haar hele leven afhankelijk van een rolstoel. Maar daar laat ze zich niet door beperken. "Dit is mijn 13e Lowlands, en ik sta gewoon met een camper op de camping."

Dat ze een chick met ballen is, blijkt wel als ze vertelt dat ze vorig jaar met rolstoel en al is gaan crowdsurfen in de 24-uurstent. En ze neemt de ongemakken die ze af en toe tegenkomt voor lief. Zo zijn de houtsnippers op weg naar de wc's echt een hel om doorheen te rollen. "Veel te stroef, maar ja, plassen moet je toch."

Er zijn ook wat voordelen bij een rolstoel

Lowlands mag van haar wel meer naar Rock Werchter kijken als het gaat om faciliteiten voor mensen met een handicap. "Daar lopen gewoon vrijwilligers rond die je rondduwen over het terrein of met je naar het toilet gaan. Dan hoeven je vrienden dat eens niet te doen. En het is ook fijner als iemand je helpt die je toch niet kent dan dat je vrienden je naar de wc moeten helpen."

Toch heeft het af en toe ook z'n voordelen, zoals de aparte rij bij de ingang. En er zijn meer voordelen, maar: "Dat moeten natuurlijk wel voordelen blijven, dus die ga ik niet zeggen!"

Ster advertentie
Ster advertentie