Lowlands

De Jeugd Van Tegenwoordig: "Wij bepalen alles, tenzij we er geen zin in hebben"

  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd Van Tegenwoordig: "Wij bepalen alles, tenzij we er geen zin in hebben"

Watskeburt? - De Musical krijgt zijn primeur op Lowlands. De Jeugd Van Tegenwoordig heeft zich van begin tot eind bemoeid met het project. Wat kunnen we verwachten?

Mocht je het grote nieuws gemist hebben: De Jeugd Van Tegenwoordig krijgt een eigen musical. Maar wat moeten we daar nou precies van verwachten? 3FM-DJ Jorien Renkema sprak het drietal over Watskeburt?! - De Musical.

Het verhaal van Watskeburt?

Wat gebeurt er in de musical? Bas Bron, het muzikale brein van De Jeugd Van Tegenwoordig, is ontvoerd door bad guy Au-Schurk. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo gaan als poppen, samen met Manon, op zoek naar Bas. Spanning en sensatie gegarandeerd, dus. Faberyayo vergelijkt de musical met de crème de la crème van Nederlandse televisie:

"Het is Sesamstraat voor volwassenen. Heel vet. Ik vind dat de poppen supergoed gelukt zijn!"

Controlfreaks

De Jeugd Van Tegenwoordig was betrokken bij iedere stap van de musical. Ze hebben het verhaal geschreven, bepaald hoe de poppen eruit kwamen te zien en welke grappen erin zitten. Vjèze Fur vindt het wel wat, de touwtjes in handen hebben:

"Het is onze musical, wij bepalen alles. Tenzij we daar geen zin in hebben, dan doen andere mensen het. Wat kunnen sowieso als het klaar is zeggen dat we het anders willen. Dan moet alles opnieuw!"

Pop-up verrassing

Ga je in december naar een tentoonstelling van Watskeburt?! - De Musical? Dan is de kans klein dat De Jeugd Van Tegenwoordig ineens in levenden lijve voor je neus staat. Ze zijn dan zelf op tour om 'de mensen in dezen lande met zang en dans te vermaken', aldus Vjèze Fur.

Maar hey, De Jeugd in popvorm is ook leuk! Je checkt het musicalspektakel op vrijdag 19 augustus in de Juliet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie