Lowlands
NTR

Duik in de line-up van Lowlands 2022 met programmeur Bas Jansen

foto: Bart Heemskerk via Lowlands / Mojo Concerts
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de line-up van Lowlands 2022 met programmeur Bas Jansen

Nog heel even en dan is het zover: Lowlands 2022 gaat bijna beginnen! Heb jij je hele blokkenschema al in elkaar gepuzzeld, of kun je nog wel wat tips gebruiken? Ben je benieuwd hoe Wet Leg, Burna Boy of The Kooks überhaupt op de Lowlands line-up terecht komen? Programmeur Bas Jansen was een uur lang te gast in Vera On Track op 3FM om je alle ins en outs van de muziek van Lowlands 2022 te vertellen.

De laatste keer dat programmeur Bas Jansen op een vol Lowlandsterrein stond, was in 2019. Nu, drie Lowlandsloze jaren later, staat hij aan de vooravond van een nieuwe editie. Op de zondagavond voor Lowlands 2022 was Bas een uur lang te gast in Vera On Track op 3FM, om samen met 3FM-dj Vera Siemons de line-up door te lopen en alle ins en outs van het programma te bespreken.

Goldband meteen in de Alpha

Zo staat Goldband dit jaar bijvoorbeeld in de grootste tent van Lowlands, de Alpha, nadat ze op Lowlands 2019 nog een geheime show speelden in de Sexyland-tent. Toen had nog bijna niemand van Goldband gehoord, maar dat is nu wel anders: “Heb je ze gezien dit jaar? Die trekken heel veel mensen!” vertelt Bas. Het is dan ook zeker niet te vroeg om ze op het grootste podium van Lowlands neer te zetten: “Geen twijfel dat dat de Alpha aan kan. Dan moet je ze ook niet kleiner zetten, want dan heb je een probleem.”

1 uur lang Lowlands 2022 met programmeur Bas Jansen!

Video niet beschikbaar

Sam Fender als headliner?

Over de Alpha gesproken: Vera vraagt Bas ook wie hij denkt dat over een aantal jaar mogelijk een headline spot op het festival zou kunnen krijgen. Bas noemt de Engelse singer-songwriter Sam Fender als mogelijke kanshebber: “Hij blijft gewoon groeien, zijn liedjes blijven groeien, zijn publiek blijft groeien. Als een artiest laat zien met elke plaat dat hij weer beter en groter is geworden… en dat is bij Sam Fender zeker het geval.”

Online festivals

In normale tijden is naar shows gaan een groot onderdeel van Bas’ baan: hij moet veel om zich heen kijken, om te zien welke artiesten en bands live goed genoeg zijn voor een spot op Lowlands. Dat was de afgelopen jaren natuurlijk niet zo makkelijk. Bas vertelt dat zijn collegaprogrammeurs en hij dat hebben opgelost door bijvoorbeeld naar online edities van festivals te kijken. “Maar het was wel onhandig. Zeker bij de acts voor de wat kleinere podia op Lowlands, die wil je toch eigenlijk eerst wel even gezien hebben. Dat kon niet echt, dus dat is in sommige gevallen misschien nog steeds wel spannend.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wet Leg: gelukt!

Een van de bands die in coronatijd is doorgebroken en het nu op Lowlands mag waarmaken, is Wet Leg, makers van ex-Megahits ‘Chaise Longue’ en ‘Ur Mum’. “Dat is zo’n band, die wil je dit jaar op Lowlands zien. Dat eerste album vinden heel veel mensen meteen heel erg leuk. Er hangt echt iets omheen, het zou slecht zijn als we die niet hadden gehad dit jaar. En dat is gelukt!”

24 uur losgaan in de ArmadiLLow

Meer Lowlands? Check dan ook het interview met de programmeur van misschien wel de leukste area van het festival: de ArmadiLLow. Michiel Peeters vertelt aan Vera waarom je écht even onder die karakteristieke schoorstenen midden op het terrein een kijkje moet nemen.

Iedereen moet zich welkom voelen in de ArmadiLLow op Lowlands

Video niet beschikbaar

Lowlands x 3FM

Natuurlijk is 3FM ook dit jaar op Lowlands. Het hele weekend lang hoor je op de radio en zie je online op alle social media-kanalen van 3FM alles over het festival in Biddinghuizen. Interviews met artiesten, live sessies, verslag vanaf het terrein en de camping en nog veel meer gekkigheid. Check hier hoe je dit weekend Lowlands kan volgen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie