Lowlands

Win hier Lowlandskaarten en zie Loyle Carner live!

  1. Nieuwschevron right
  2. Win hier Lowlandskaarten en zie Loyle Carner live!

Nog voordat de Engelse rapper Loyle Carner op het podium verschijnt gaat de bomvolle zaal al los op de freestyle die hij vanuit de coulissen voorbrengt. In een oud voetbalshirt van Argentinië loopt de rapper nonchalant het podium op en bevestigt zijn rol als publiekslieveling zonder ook maar een moment arrogant te worden.

Muziek staat voorop

De zaal puilt uit vanavond en dat is niet zo gek, want de show is al maandenlang uitverkocht en op ticketswap zoeken ruim 900 mensen een ticket. Omringd door een pianist, bassist en zijn vaste DJ draagt de rapper zijn poëtische teksten voor op een podium met minimale aankleding. Zonder backdrop en met een simpele lichtinstallatie staan zijn teksten en muziek vol in de schijnwerpers, want dat is precies wat Carner zo sterk maakt. De rapper schrijft teksten over hoe het was om op te groeien met ADHD en over zijn vader die tijdens zijn jeugd afwezig was. Het is bijzonder dat je een rapper woord voor woord kunt volgen door zijn duidelijke articulatie, waardoor de teksten van Carner nog beter bij je binnenkomen.

3FM Megahit

De muzikanten zijn in sync met elkaar én met het publiek. Hij bedankt het Amsterdamse publiek voor de aandacht die hem gegund is. In de tussentijd bedankt hij zijn moeder voor het opvoeden van een stuiterende ADHD-er en verklaart hij de liefde aan zijn nieuwe vriendin. De liefde tussen het publiek en de rapper is wederzijds vanavond. Dat blijkt alleen al uit de ruimte die hij (letterlijk) geeft aan iemand die met een tray bier door de bomvolle zaal probeert te komen. 'Loose Ends', dat hij samen met vriendin Jorja Smith maakte, is deze week de 3FM Megahit en bewaart hij dan ook netjes voor het einde van zijn set.

Sympathiek

Naast de samenwerking met Jorja staat zijn tweede album vol met andere Britse talenten zoals Tom Misch, Sampha en Jordan Rakei. Live blijven de nummers ook overeind, ook al zijn de artiesten niet aanwezig. Bij 'Angel' vraagt hij netjes of het het publiek de rol van Tom Misch op zich wil nemen. Ook al is het misschien wat cheesy, deze man is zo sympathiek en goedaardig dat het publiek alles wat hij voordraagt slikt als (Bitter)zoete koek.

Live zien en naar Lowlands?

Loyle Carner live zien? It's your lucky day! De Britste rapper staat namelijk eind dit jaar nog twee keer in Amsterdam en bestijgt deze zomer het podium van Lowlands. Toevalligerwijs geeft 3FM daar deze week tickets voor weg, dus houd de socials heel goed in de gaten en wie weet zie je hem in augustus wel in Biddinhuizen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Festival top 999

Is Foals nou jouw ultieme festival-act? Dan kun je op ze stemmen voor de Festival Top 999. Een lijst die 3FM samen met jou samenstelt. Een lijst ramvol met al jouw favoriete festivaltracks. De stembussen zijn vanaf nu geopend!

Ster advertentie
Ster advertentie