Lowlands

"Ik kan me vrij weinig herinneren van de afgelopen dagen. Dat is mijn hoogtepunt!"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik kan me vrij weinig herinneren van de afgelopen dagen. Dat is mijn hoogtepunt!"

Een weekend vol optredens op een terrein vol mensen. En vele mensen hebben vele meningen! We spraken een paar festivalgangers en vroegen hen naar hun hoogtepunt van de afgelopen dagen.

Sanne (17) uit Weert en Nadine (17) uit Gastel.

"Ik kwam eigenlijk voor Passenger en Bear's Den, maar uiteindelijk was Echosmith de bom!"

Sanne en Nadine waren voor het eerst op Lowlands. Ze kwamen voor het één en gingen als fans van Echosmith weg: "Echosmith verraste ons op een positieve manier. De zangeres was super betrokken met het publiek en de hele sfeer was gewoon top. De ouders van de band kwamen zelfs nog het podium op om een foto van hun kinderen te maken."

>> Check het interview met Echosmith bij 3FM
>> Check het concert van Echosmith

Cas (17) en Erol (18) uit Leiden.

"Het hoeft geen muzikale act te zijn. Voor ons was het hoogtepunt de filosoof Marli Huijer bij The School Of Life."

Cas en Errol reisden dit jaar voor het eerst vanuit Leiden naar Biddinghuizen. Ze liepen niet alleen maar van Alpha naar Heineken en Bravo, maar stopten ook nog eens in de Echo: "Tsja, we zaten wat in het Lowlands-krantje te bladeren, koffietje erbij en we dachten: laten we gaan kijken. We zijn sowieso allebei geïnteresseerd in filosofie en het was ontzettend indrukwekkend. Wat betreft de muziek lopen we straks richting Joey Bada$$ en later natuurlijk nog Kendrick Lamar."

Mike (23) uit Sevenum.

"Ik kan me nog maar vrij weinig herinneren van de afgelopen dagen. Dat is mijn hoogtepunt!"

Mike was voor de vierde keer op Lowlands en kon maar moeilijk kiezen tussen alle highlights: "Lastig om een hoogtepunt uit te zoeken, maar als ik dan toch iets moet noemen is het waarschijnlijk Rudimental. Of Limp Bizkit. Dat kan nog veranderen, want ik ben ook wel erg benieuwd naar The Maccabees, een échte band. Ik speel zelf de drums, dus ik vind het vet om de drummer straks in de gaten te houden."

>> Check het optreden van Rudimental in de 3FM On Stage container

Sanne (26) en Paulien (26) uit Utrecht.

"Wij vonden de combi van theater, comedy en elektronische muziek bij de Matroesjka's heel tof."

Voor Sanne was het de derde keer Lowlands, voor Paulien de tweede. "We hebben zo hard gelachen bij de Matroesjka's. Het was echt heel gaaf. Wat betreft de muziek gaan we voor Diplo. Ook al was het vrij standaard, de tent ging zó los. Dat was echt te gek."

Tim (27) en Kim (29) uit Hoorn.

"We komen voor Lowlands, al jarenlang. Maar niet per se voor een bepaalde act."

Sommige mensen komen voor een bepaalde act, sommige mensen voor de sfeer. Dat geldt ook voor Kim en Tim die dit jaar voor de tiende keer op het festival te vinden waren: "Het hele weekend is voor ons een hoogtepunt. We komen puur voor het festival en de mensen. Lowlands geeft ons echt het gevoel van vrijheid. Het is alweer de tiende keer dat we er zijn en je merkt wel dat er een nieuwe generatie om de hoek komt kijken. Logisch natuurlijk, maar het valt wel op."

3FM heeft op Lowlands een drone met microfoon de lucht in geschoten. Wie 'm pakt, komt in de uitzending. Deze keer greep Marco (25 en voor het eerst op Lowlands) de mic en vertelde hij Michiel over zijn hoofdpunt. Hierboven check je de video.

"Christine & The Queens was echt het sickste wat ik gezien heb."

"Het begon al op vrijdagavond en dat we in de Omega-tent stonden en dat daar ineens de Vengaboys waren. Ik ging echt door het dolle! [...] En daarna zijn we naar Christine And The Queens gegaan. Dat was echt het sickste wat ik heb gezien."

>> Meer Lowlands op 3FM

Wat is jouw hoogtepunt van Lowlands 2015?

Ster advertentie
Ster advertentie