Lowlands

Video: Paolo Nutini speelt liedjes op de Lowlands-camping

  1. Nieuwschevron right
  2. Video: Paolo Nutini speelt liedjes op de Lowlands-camping

Het zal je maar overkomen! Paolo Nutini struinde zaterdagmiddag de Lowlands-camping af, op zoek naar een gitaar. Hij vond er eentje en speelde een paar liedjes voor de tent.

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

Holy knetter. Je zou maar - zo brak als een hondje - voor je tentje op de festivalcamping zitten, KOMT PAOLO NUTINI LANGSLOPEN!

"Hi guys, does anyone of you have a guitar?", waren ongeveer zijn woorden.

Paolo Nutini op de camping van Lowlands

Onze mond zou openvallen. Of dat ook bij Joey van Gogh gebeurde, weten we niet, maar hij heeft in elk geval beelden gemaakt en die naar ons gemaild. Joey zat met zijn vrienden voor de tent toen Paolo Nutini langs kwam lopen. De Schotse zanger was op zoek naar een gitaar, en die hadden zij. Vervolgens ging Paolo - heel nonchy - 'Blackbird' van de Beatles zitten spelen. Hij vroeg hen zelfs wat ze wilden horen. In 'Iron Sky' had 'ie niet zo veel zin, maar aan een nummer van Nirvana en Bob Marley wilde hij zich best wagen...

Joey kantelde zijn telefoon (heel goed, Joey) en legde vast hoe Paolo lustig voort tokkelde op z'n gitaar. Na Lowlands besloot Joey, nobel als hij is, de filmpjes door te sturen naar 3FM, zodat meer mensen van het pop-up concert konden genieten.

Update:

Een paar dagen later ploft er een mail van het management van Paolo op onze digitale deurmat. Het management van Paolo verzoekt ons namens de zanger om de filmpjes te verwijderen. Hij voelt zich niet prettig bij het idee dat dit materiaal online verschenen is. En hoe tof we het zelf ook vinden en hoe sympathiek het spontane optreden van de Schot ook overkomt, we komen graag aan zijn wens tegemoet.

Ter compensatie staat er gelukkig genoeg ander materiaal van hem online:

Paolo Nutini's concert op Lowlands 2015

Paolo Nutini speelde zaterdagmiddag 22 augustus de Alpha-tent plat. Heb jij zijn concert gemist? Je kunt 'm hieronder terugzien.

Check de foto's van zijn optreden

We bieden je graag het hele pakket. Daarom hieronder nog wat stilstaande plaatjes van Paolo Nutini, gemaakt door onze fotograaf Hans-Peter van Velthoven.

Ster advertentie
Ster advertentie