Lowlands

Them Crooked Vultures 'wouldn't suck'

  1. Nieuwschevron right
  2. Them Crooked Vultures 'wouldn't suck'
Of dat op Lowlands ook het geval is, mag je zelf bepalen. Het drietal kan nu al niet meer stuk. Alles wat je wilt weten over Them Crooked Vultures lees je hier.De band is vanaf het begin al gehuld in mysterie. Er zijn dus nog genoeg dingen die je niet over ze wist. Alles wat je over Josh Homme, Dave Grohl en John Paul Jones wilde weten lees je hier. Of niet.

In den beginne

In 2005 zorgde Dave Grohl zelf voor de eerste roddels rond de band. Hij had het over een volgend project waarbij hij met de twee andere heren ging samenwerken. Het enthousiasme droop er niet bepaald af, het enige wat hij erover zei: “That wouldn’t suck”.

Grohl van school

Door zijn slechte cijfers en marihuanagebruik moest Dave Grohl zijn geliefde ‘Thomas Jefferson High School’ verlaten. Hij was daar erg geliefd, maar moest van mams zijn heil op een andere school zoeken.

Meppen

Grohl heeft zichzelf drums leren spelen door op verschillende dingen in zijn slaapkamer te meppen.

Acteertalent

Multitalent Grohl kan naast drummen, gitaar en bas spelen en zingen ook acteren. Samen met zijn toenmalige vrouw was hij te zien in The X-Files. Ook al is het maar kort, het is “the truth”. (Seizoen 3, aflevering ‘Pusher’)

Muziek, geen sport

Met een lengte van 1,96 meter trok Josh Homme de aandacht van sportcoaches op ‘high school’, maar daar had meneer geen boodschap aan. Hij wilde rocken, muziek maken. Alle pogingen van de coaches waren tevergeefs en de enige sportieve activiteit van Homme nu is surfen.

Autorit

Het Queens Of The Stone Age-album Songs For The Deaf is grotendeels gebaseerd op een verschrikkelijke autorit van Homme in de California Desert, waar niets anders dan Spaanse radio uit zijn speakers wilde komen.

Uitspraakmysterie

Hoe de achternaam van Josh Homme uitgesproken moet worden is niet duidelijk, ook de zanger zelf varieert hiermee. Rijmend op ‘mummy’, ‘bomb’ of ‘humm’, ze zijn allemaal weleens langs gekomen.

Multimuzikaal

In Them Crooked Vultures beperkt John Paul Jones zich tot bass en keyboard, maar Jones speelt veel meer. Van alle varianten gitaren tot keyboards en cello. Hij kan het allemaal.

Tempo

Vlak voor zijn burn-out eind jaren zestig, componeerde Jones de noten van de bladmuziek. Hij maakte zo’n vijftig tot zestig stukken per maand. Dat brak hem uiteindelijk op en hij moest er even tussenuit.

Meer drugs dan hij kan herinneren

John Paul Jones wordt als het rustigste lid van Led Zeppelin gezien. Hij was misschien professioneler, maar hij vertelt zelf dat hij “meer drugs dan hij kan herinneren” heeft gedaan.

>> Them Crooked Vultures stonden eerder in de Melkweg, lees het artikel en vooral de reacties

>> Lees meer over Them Crooked Vultures op 3VOOR12
Ster advertentie
Ster advertentie