Lowlands

Lowlandsspullen krijgen nieuwe bestemming in Calais

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlandsspullen krijgen nieuwe bestemming in Calais

Tientallen - nee: honderden - spullen werden er maandag achtergelaten op de Lowlandscamping. Bredanaar Roos Postmaa vond het doodzonde om al die spullen maar bij het oud vuil te laten gooien. En dus zamelde ze met een aantal vrienden alle achtergelaten spullen in voor een vluchtenkamp in Calais (Frankrijk).

Roos en haar vrienden (Foto: Facebookpagina 'Doneer Je Deken')

Drie vrienden van Roos Postmaa zagen twee weken geleden het vluchtenkamp in Calais onder eigen ogen. Erbarmelijk is misschien wel de beste omschrijving. Vieze tenten, geen schoon drinkwater en andere basisbehoeften die niet of nauwelijks aanwezig zijn.

Tijd voor actie

Roos Postmaa vond het tijd voor actie. Ze vroeg Lowlands toestemming om alle spullen die de festivalgangers hadden achtergelaten, mee te mogen nemen. En die toestemming kreeg ze. De vangst: zo'n 250 luchtbedden, 200 bouwzeilen, 60 tenten en 50 slaapzakken.

(Foto: Ben Houdijk)

Doneer Je Deken

Een hele mooie opbrengst, maar niet genoeg voor Roos en haar vrienden. Als extra actie heeft de vriendengroep de actie Doneer Je Deken opgezet. Iedereen die iets heeft wat 'ie kan missen, wordt opgeroepen om het te doneren.

>> Meer bij NOS op 3

Ster advertentie
Ster advertentie