Lowlands

Line-up Lowlands uitgebreid met literatuur, theater en dans

  1. Nieuwschevron right
  2. Line-up Lowlands uitgebreid met literatuur, theater en dans
Lowlands is nog zoveel meer dan alleen hét festivalgevoel en heel veel muziek. De line-up van literatuur, theater en dans is bekend.'Lowlands goes intellectual,' zoals de organisatie het zelf noemt op de website van Lowlands. Een beetje pretenties en hoogstaand vermaak tussen al die andere topacts mag best. Dat maakt het festival niet alleen qua muziek hoogstaand, maar ook qua literatuur, theater en dans.

Literatuur line-up

Literatuurfans kunnen hun lol op met het literatuurprogramma in de Lowlands Bookstore (bij het nieuwe ogoNONogo). Joris van Casteren, Berthold Gunster, Erik van Muiswinkel, Maarten Spanjer, de redactie van Propria Cures, 15 jaar Rode Zeep, Poetracks, het project Asfaltfeeën, TXT-auteurs waaronder Abdelkader Benali en De Open Dichtbus komen allemaal langs op Lowlands. Alsof dat nog niet genoeg is maakt Giel een uitzending met de Nightwriters waar Kluun, Saskia Noort, Tommy Wieringa en Aaf Brandt Corstius zeker bij zijn.


Dans en theater op Lowlands

Laten we wat betreft theater en dans maar met de Lowlandsdeur in huis vallen... ‘Krijg nou Titus!’ van Theatergroep Siberia, Het Nationale Toneel met ‘Dat Smoel’ en ‘Ginny & The Tonics’, Kamagurka, PIPS:lab met ‘Die Space 2’, Conny Janssen Danst, Nanine Linning, Nicole Beutler, Scapino Ballet Rotterdam, Jakop Ahlbom met livemuziek van Alamo Race Track, Het Syndicaat, Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal en Noord Nederlandse Dans spelen of dansen allemaal op Lowlands. Highbrow rules!

>> Check de volledige line-up op de site van Lowlands
Ster advertentie
Ster advertentie