Lowlands

Love Illumination met Franz Ferdinand op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Love Illumination met Franz Ferdinand op Lowlands

De mannen van Franz Ferdinand zijn terug! Ze stonden al een aantal keer op Lowlands en keerden er deze zomer graag weer terug. Voor aanvang van hun optreden in de Alpha sprak Giel backstage met Alex en Nick van Franz Ferdinand.

De mannen van Franz Ferdinand waren er tot een tijd geleden niet zo heel zeker van dat er nog een nieuw Franz Ferdinand-album zou verschijnen. Er was echter geen sprake van spanningen in de band en dat bevestigt de nieuwe single 'Love Illumination' eens te meer. Volgens Alex en Nick moesten ze simpelweg even de balans opmaken.

Nieuw Franz Ferdinand-materiaal op Lowlands

Alex Kapranos beloofde Giel dat er veel nieuw materiaal zal worden gespeeld in de Alpha, maar dat ook de grote hits niet zullen ontbreken in de set.

Giel spreekt met Alex en Nick van Franz Ferdinand

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Optimisme bij Franz Ferdinand

3voor12 was aanwezig bij het optreden van Franz Ferdinand en schreef: "Dit uur op Lowlands maakt duidelijk waarom het zo makkelijk is om ontzettend van Franz Ferdinand te houden. Door het optimisme, het constante hoge niveau, de lol waarmee de oude en nieuwe Greatest Hits worden neergezet. Het dak eraf, de grote grijns erop."

>> Lees het hele verslag van 3voor12
>> Bekijk het hele optreden van Franz Ferdinand op Lowlands

Foto's Franz Ferdinand op Lowlands 2013

Ster advertentie
Ster advertentie