Lowlands

Confidence Man in de X-Ray: knettergek, maar knetterleuk

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Confidence Man in de X-Ray: knettergek, maar knetterleuk

Zondagmiddag, 16:40 uur, de X-Ray. Twee halfnaakte imkers wandelen het podium op om een paar minuten lang de (nu al volle) X-Ray op te hypen voor de entree van Sugar Bones en Janet Planet, de frontman en -vrouw van zowel je dromen als je nachtmerries. Voor heel even was het geen half vijf 's middags, maar drie uur 's nachts op Lowlands.

Dorky dance

Netjes in pak komen de twee het podium op en eigenlijk is de hoofdregel van de set meteen duidelijk: GIJ ZULT DANSEN. HARD. Confidence Man is er heilig van overtuigd dat er niet genoeg 'dork in dance' zit, dus trekken ze een heel arsenaal aan maffe danspasjes tevoorschijn. Een beetje zoals je het zelf deed voor de spiegel toen je twaalf was. En met succes: als je zelf heel even niet danst, ben je wel aan het lachen en andersom.

Het is nogal een contrast: supergeinige dansjes met het half stikchagrijnige, half uitdrukkingsloze gezicht van Janet Planet erboven. Want gelachen wordt er niet door Confidence Man zelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Highlights

Om de zoveel liedjes verlaten Sugar Bones en Janet Planet het podium en is het even aan de twee gesluierde muzikanten achter hen, die er overigens net zo'n groot feest van weten te maken. Wanneer de twee weer opkomen, meestel gekleed in nieuwe outfit, ontploft er luid gejuich in de veel te kleine X-Ray. Ze zijn terug! What the fuck gaan ze nu weer doen?

Hoogtepunt(en): toch wel ex-3FM Megahit 'Boyfriend' en de sitdown die ze daarbij oproepen. En als tweede: alle mensen die na de show de tent verlaten. Compleet bezweet en met grote verwonderde ogen. "Wát was dit? Ik wil meer van dit!" Dit was Confidence Man, mensen. Een leuker feestje is moeilijk te vinden.

Wel goed kijken

Tip: de show bereikt pas maximale impact als je Sugar Bones en Janet Planet ook echt ziét. Hun schaamteloos leuke dansmoves en maniakale blikken zijn de helft van de act. Er wordt over tepels gewreven, in kruizen gegrepen en geflikflakt over het podium.

Als je achterin staat en dus de moves niet meekrijgt, is het nog steeds leuk dansen, maar het haalt net dat aanstekelijke randje eraf. We hebben dus maar één vraag (Lowlands, lees je mee?). Volgende keer mag Confidence Man later op de avond, op een groter podium en met scherm, bitte!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie