Lowlands

Lowlands gaat groen

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands gaat groen
Met een driestappenplan zet Lowlands de eerste stappen naar een groen festival. Want groen is goed (voor het milieu)!
Lowlands loopt natuurlijk altijd al voorop op muziekgebied, maar nu dus ook niet-muziekaal. Met de drie speerpunten transport, energie en afval willen ze van Lowlands een ‘groen’ festival maken. Schoon en eerlijk.

Transport

Er wordt heel wat afgereden van en naar het festivalterrein en dat veroorzaakt een enorme hoeveelheid CO2. Het vervoer van de bezoekers veroorzaakt een groot deel van de vervuiling. Een oplossing? Ga met het openbaar vervoer!

Energie

Lowlands gebruikt in een weekend zo’n tien procent meer energie dan een gemeente als Assen of Hoorn. Om dit een beetje te verminderen wil het festival de generatoren efficiënter inzetten en gebruik maken van ‘schone energie’.

Afval

Vijfhonderd ton aan afval wordt er geproduceerd tijdens Lowlands. En hoewel dit een enorme hoeveelheid is, toch doet het festival daar ook wat aan. Biologisch afbreekbare producten en nog meer.

Een volledig overzicht van alle maatregelen kun je vinden op lowlands.nl/groen, maar de grote vraag is natuurlijk wat jíj voor het milieu gaat doen tijdens Lowlands!


Ster advertentie
Ster advertentie