Lowlands

Ontbijten met Jake Bugg op de camping

  1. Nieuwschevron right
  2. Ontbijten met Jake Bugg op de camping

Jake Bugg trakteerde de bewoners van de 3FM camping op Lowlands op een smakelijk ontbijtconcert om lekker bij uit te brakken. Lees hier hoe het ontbijtconcert verliep en laat, als je erbij was, weten hoe je het vond

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Achterop het golfkarretje, op weg naar de camping, verroerde Jake geen spier. Opperste concentratie, vermoeidheid of gewoon even geen zin om te praten. Kan allemaal. Zijn capouchon bleef tot aan de speciale 3FM camping in ieder geval over zijn hoofd, strak tot op zijn ogen, om zo geen zon of gezelschap toe te laten.

Een kort ritje over de camping eindigde bij een blauw tentenkampje, rondom een 3FM overkapping waar een kruk op de 19-jarige zanger uit Nottingham stond te wachten. De geur van gebakken eieren met spek, knoflook, koriander (en God knows wat kok André Amaro er nog meer doorheen had gegooid) had al vele afgepeigerde Lowlanders uit hun tenten weten te lokken, waardoor de camping al aardig druk bevolkt was voor het optreden.

Jake Bugg campingconcert op Lowlands

Een kleine 300 toeschouwers stonden moe, stinkend en brak of alweer wakker, bierdrinkend en tandenpoetsend te wachten op de Engelsman, die zelf nog steeds met capouchon en ogen naar de grond stond te wachten tot Eric Corton hem aankondigde. Toen vloog de kap van het hoofd, beende hij met stevige pas naar zijn kruk en gooide er achtereenvolgend 'Two Fingers', 'Seen It All' en 'Lightning Bolt' uit. Op de radio lieten Domien en Eric de luisteraars even meegenieten:

Gebakken eieren, Jake Bugg en knuffelen met Corton

De onverstoorbare strakke blik bleef intact tot het toegestroomde Lowlandspubliek hem met een overweldigend applaus dwong tot een brede glimlach. Daarna trok het gezicht weer strak, sprak hij nog een paar woorden met Eric Corton en vertrok weer zo snel als hij gekomen was richting de Alpha, waar hij later die dag optrad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De winnaars van het ontbijconcert stortten zich op het ontbijt, gaven ochtendknuffels aan Eric en begonnen aan een nieuwe festivaldag.

Ster advertentie
Ster advertentie