Lowlands

Uitbrakken in de Echo: naar de film op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitbrakken in de Echo: naar de film op Lowlands

Meer dan 150 liveacts uit binnen- en buitenland op het affiche en wat doe je als Lowlandsbezoeker? Naar de film! Nul interactie, maar toch intens naar de klote...

De filmliefhebber kan sinds 1995 zijn hart ophalen in de Echo, maar waarom zou je een paar uur lang naar een scherm gaan zitten staren terwijl je tegelijkertijd helemaal los kan gaan in de Bravo, je favoriete band kan aanschouwen in de Alpha of nieuw talent kan ontdekken in de Charlie?

Uitbrakken in de Echo

3FM ging op onderzoek uit en vroeg de wachtenden in de rij bij de Echo wat hen ertoe beweegt een filmpje mee te pakken op Lowlands. Een lege plek in het blokkenschema of even met de voeten omhoog wat rust pakken zijn veelgehoorde argumenten.

Volgens sommige bezoekers is naar de film gaan op Lowlands niet anders dan een muziekoptreden bezoeken. Lekker met een paar honderd man uitbrakken in een donkere zaal, opdat je wallen als je daaruit komt als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Het heeft zo zijn charme. Misschien wel meer charme dan een Lowlands-optreden van je favoriete artiest?

Een fanatieke filmliefhebber vindt van wel: "Zonde om naar de film te gaan omdat er zoveel artiesten optreden? Maar je gaat toch niet naar Lowlands om het beste concert ooit te zien? Als je daar op rekent, kun je beter een kaartje voor een concert kopen. In de bioscoop maakt het niet uit wat voor publiek je treft, als mensen hun mond maar houden." Diezelfde Echo-fan tikt ons nog even terecht op de vingers, want ook Lowlands University staat geprogrammeerd in de Echo. "De lezing van Ernst Hirsch Ballin over mensenrechten was echt een eye-opener."

"Intens naar de klote gaan"

Maar ook voor minder maatschappelijk verantwoorde zaken ben je prima op je plek in de Echo.

"Het was fantastische om Spring Breakers op Lowlands te zien! Ik had 'm een tijdje geleden al in de bios gezien, maar de vibe in die film is zo goed te vergelijken met de sfeer op Lowlands. Vakantie vieren, megaveel bier drinken en intens naar de klote gaan. Ik kwam de zaal uit, liep door naar Baauer en ging helemaal stuk," aldus een tevreden bezoekster.

De favoriete film onder Lowlanders

Spring Breakers was onder meerdere bezoekers favoriet en ook voor Dave Grohls documentaire Sound City ging men rustig even in de rij staan. Wat denk jij? De moeite waard of zonde van je tijd?

Ster advertentie
Ster advertentie