Lowlands

La Roux komt uit de vuilnisbak

  1. Nieuwschevron right
  2. La Roux komt uit de vuilnisbak
De naam van La Roux komt uit een vuilnisbak, zij zelf niet natuurlijk. Het verhaal hierachter en meer wat je niet wist over La Roux...
Vrijdagmiddag staat La Roux vanaf 14.45 uur in de India-tent. Het Britse electro-duo wordt door ‘Bulletproof’ ook in Nederland steeds bekender. Hier tien facts die je altijd al hebt willen weten. Of niet.

Vuilnisbak

De naam La Roux komt uit een boek met kindernamen dat zangeres Elly Jackson in een vuilnisbak in het Engelse plaatsje Brixton vond. Daarin vond ze de naam “Roux” en plakte ze zelf ‘la’ voor.

'De roodharige'

De naam betekent “de roodharige” in het Frans, ook al is het taalkundig niet goed. Als je naar het haar van de zangeres kijkt snap je wel waarom het toepasselijk is. Overigens zou het taalkundig goed zijn als het “La Rousse” was, maar zo heet de band dus niet.

Akoestisch

Zangeres Elly Jackson en producer Ben Langmaid werden in 2006 door een vriend aan elkaar voorgesteld. Ze begonnen de akoestische band ‘Automan’, maar dat kwam niet van de grond. De naam ging met de akoestische gitaar de vuilnisbak in en werden verruilt voor ‘La Roux’ en elektro.

Als een jongetje

Elly is op haar achtste bijna gestopt met de basisschool omdat ze gepest werd en doodongelukkig was. Zelf zegt ze hierover: "I was big, fat, ginger, had size nine feet and looked like a boy. I grew to hate everything about the way I looked.”

Zeven

Muziek loopt als een rode draad door Elly haar leven. Ze schreef haar eerste nummer op haar zevende

Folk

In het oude materiaal van Elly is geen synthesizer te bekennen. Geloof het of niet, maar de dame is begonnen in de folkmuziek.

Raver

Elly’s muzieksmaak veranderde in haar tienerjaren. Ze puberde van de alternatieve folk zo de rave-scène in.

Eigen ontwerp

Samen met een vriend ontwerpt Elly haar eigen kleding. Hiermee schopt ze aan tegen alles wat als ‘normaal’ wordt beschouwd in de showbizz. Een meeloper is ze niet, want daar moet ze niks van hebben.

Faithless

Producer Ben heeft nauwe banden met Rollo Armstrong van Faithless. De twee zaten samen in de schoolbanken en beukten later de 90s door als het houseduo Huff & Puff.

Bekende ma

De moeder van Elly is ook een bekende Brit. Ze speelde Sgt. June Ackland in het langlopende politiedrama The Bill.

Weet jíj nog iets bijzonders over La Roux? Laat jou bijdrage achter in een reactie!

>> Lees & luister meer over La Roux op Lowlands bij 3VOOR12

Ster advertentie
Ster advertentie