Lowlands

Torre strooit met het geld van De Staat

  1. Nieuwschevron right
  2. Torre strooit met het geld van De Staat

Echt geld?! Ja, soort van. Tijdens hun optreden op Lowlands 2016 hoestte Torre halverwege wat briefjes geld op. Letterlijk 'het geld van De Staat'. Dat moesten ze even uit komen leggen in de studio van 3FM.

Torre en Rocco van De Staat komen de 3FM-studio in terwijl net de laatste noten van 'Can't Stop' van Red Hot Chilli Peppers nagalmen op de radio. Natuurlijk kunnen ze het niet laten om nog even keihard mee te rappen/zingen/schreeuwen of wat het dan ook mag zijn. Het is duidelijk, De Staat heeft een lekker Lowlandsweekend!

Zenuwachtig voor Lowlands

Het tweetal is net een paar minuten klaar in de Alpha van Lowlands. Een optreden waar Torre best wel zenuwachtig voor was. "Ik vond het echt spannend. Ik heb vanochtend de hele setlist nog omgegooid, dus we hadden geen idee of het ging werken. We zaten weer even op het puntje van onze stoel." Uiteindelijk was het een heerlijk optreden, volgens Rocco.

Het geld van De Staat

Halverwege het optreden gebeurde er alleen iets. Torre hoest op het podium een hand vol met geldbriefjes op. 'Het geld van De Staat' zoals ze het zelf lacherig noemen. Een knipoog naar de discussie die een paar weken geleden ontstond nadat bekend werd dat De Staat subsidie zou gaan ontvangen voor hun band. "Het was een grap die we negen jaar geleden bedachten en nu eindelijk konden uitvoeren," zegt Rocco.

Nieuw werk?

Wat de band het rest van het jaar nog gaat doen? Genoeg! Tourtjes in België, Duitsland en Groot-Brittannië, maar ook nog wat festivals én werken aan nieuw materiaal. Allemaal ter voorbereiding voor hun grote show in de HMH in februari. Succes, mannen!

Kijk hier het interview in de studio van 3FM terug!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En de foto's:

Ster advertentie
Ster advertentie