Lowlands

Nieuwsgierig aangelegd? Dan hebben we goed nieuws

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwsgierig aangelegd? Dan hebben we goed nieuws

Lowlands Science is terug! Verdiep jezelf in het seksleven van honderden Lowlands-bezoekers op een manier die je prima aan je ouders kunt verkopen. Of iets anders natuurlijk. Alles kan.

Lowlands is veelzijdig. Muziek, comedy, dans, theater... En wetenschap! In de Omega-tent wordt sinds vorig jaar cold hard science bedreven en dit jaar komt Lowlands Science terug voor een tweede editie.

Love, sex and Lowlands

Giel belde met Daphne, die in 2015 onderzoek deed naar liefde en seks op het Lowlands-terrein. Via hun smartphone konden deelnemers aan de wetenschappers doorgeven wat ze allemaal wel of niet uitspookten in hun tentje.

Ook werd er in de Omega-tent een gigantisch speeddate-onderzoek georganiseerd waaraan 180 mensen meededen. Zat nog een twist aan ook: een gedeelte van de sessies werd blind gedaan, met een slaapmaskertje op. Om te kijken (ha) of uiterlijk een significant verschil maakt tijdens het dateproces...

Verrassing

Spoiler alert: ja, uiterlijk speelt een rol tijdens het daten. De groep die slaapmaskers droeg, kreeg meer positieve feedback op hun speeddate dan de club die hun ogen lekker de kost gaf. Maar waar de gemiddelde Lowlands-bezoeker nu echt op let, is nog niet duidelijk. Daarom zijn Daphne en haar science-squad dit jaar weer op Lowlands te vinden voor een vervolgstudie!

Wat wil jíj weten?

Nu is het jouw beurt. Wat wil jij te weten komen over dit festival en haar bezoekers? Schrijf een geniaal onderzoeksvoorstel en meld je aan via Lowlands.nl!

Check in de filmpjes hieronder wat er nog meer voor experimenten en onderzoeken werden gedaan tijdens Lowlands 2015.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie