Lowlands

Nog maar zeseneenhalf uur te gaan

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog maar zeseneenhalf uur te gaan
De dames zijn al vijfeneenhalf uur met de voetjes van de vloer. De eerste tekenen van vermoeidheid beginnen zichtbaar te worden...
De outfits zijn al zes keer veranderd, met succes. En nog niemand heeft de handdoek in de ring gegooid. Toch zullen vanavond twee kandidaten hun tentje moeten inpakken, of -Lowlandsstyle- gewoon laten staan en richting huis vertrekken. Voorlopig hupsen de meisjes stug door op koffie, cola en redbull, de ultieme combinatie.


Babs en Pien

Babette en Florien (we mogen haar Pien noemen) uit Twente zijn die- hards. Ze gingen als laatste de tent in vannacht en ritsten als eerste vanochtend weer de tent open. En nu wiegen ze zonder klagen op de muziek. Houd deze vrouwen in de gaten; zij zijn serieuze kandidaten.

Dancing machines Martine denkt dat iedereen het wel gaat volhouden tot 21.00 uur. Lorna is in ieder geval stoïcijns aan het dansen. Dit is een eitje voor haar, laat ze weten. Ze is een mean dancing machine! Marie Madeleine is moeilijk te lezen; ze houdt de hele tijd haar zonnebril op. Wat zouden haar ogen verraden? Vastberadenheid of tranen van vermoeidheid. We zullen het zien. Marietje, de lowlandsbruid, huppelt zonder problemen door de groep. Karin is aan het bier begonnen: 'Pijn? wat is dat?'


Vermoeidheid

Als er naar wordt gevraagd, antwoorden alle meiden dat ze het sowieso volhouden. Mentaal zijn ze sterk, maar hoe staat
er dan fysiek voor. Daar reppen de kandidaten niet over, maar voor de oplettende kijker, zijn de eerste tekenen van vermoeidheid wel zichtbaar: in de spaarzame pauzes worden rek- en strekoefeningen gedaan en de beentjes de lucht in gegooid.

>> kijk naar de webcam
Ster advertentie
Ster advertentie