Lowlands
NTR

Waarom maakt Lowlands elke dag één naam van de line-up bekend?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom maakt Lowlands elke dag één naam van de line-up bekend?

Sinds twee weken dropt Lowlands dagelijks om 11:00 uur een naam die ze aan de line-up toevoegen. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? En hoe lang blijven ze dit nog doen?

Ook aandacht voor de kleine naam

Vera belt met Bente Bollmann van Lowlands-organisator Mojo. Er zijn al heel veel toffe namen toegevoegd aan het affiche, maar waarom is er besloten dat dat iedere dag moet gebeuren? Bente: "Meestal maak je 30, 40 of 50 namen in één keer bekend, maar dan gaat de aandacht vaak uit naar de headliners en de grote namen. Maar aan de onderkant van het programma zitten ook interessante en kleinere namen die minder bekend zijn. Die trekken dan in zo'n aankondiging net wat minder aandacht."

Lowlands maakt iedere dag op een low profile manier een nieuwe naam bekend via de socials, zodat je meteen kunt doorklikken en informatie over de artiest kunt lezen en de muziek kunt luisteren. Daardoor krijgen ook de kleinere acts meer aandacht. En dat is leuk, want dan weet je veel beter wat er allemaal op Lowlands te vinden is!

En dat is meteen al terug te zien, vertelt Bente: "Aan de cijfers zien we nu dat mensen daadwerkelijk eerder en beter naar die onderkant van het programma luisteren." Succesformule dus!

Festival billing

Een andere reden om de aankondiging op deze manier aan te pakken, is vanwege de zogenoemde festival billing (de plek waar de naam op de poster staat). Bente: "De laatste jaren zijn er steeds meer discussies met managers en labels over de plaats van de naam op poster. Als act A bovenaan staat, kan het zijn dat act B het daar niet mee eens is. Ik ben dagen en nachten bezig geweest om de puzzel bij de eerste bekendmaking van de 54 acts rond te krijgen. Met deze dagelijkse aankondiging omzeil je het probleem en ga je de discussies ook uit de weg."

Programmering rond

Er komt nog wel een poster met álle namen wanneer de muziekprogrammering rond is, dus Bente hoeft nog maar één keer zo'n puzzel te maken. Maar hoe lang gaat de bekendmaking nog door? En hoe lang duurt het nog tot de programmering helemaal rond is? Bente: "Poe... We zijn nog steeds bezig met boeken en er komen nog veel acts aan, dus we gaan nog wel een paar weken door."

Voorlopig dus nog elke ochtend een nieuwe bekendmaking. En totdat het hele muziekprogramma bekend is, heb je dus genoeg tijd om alle acts te ontdekken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie