Lowlands

Bij deze mensen is muziek op hun lijf geschreven

  1. Nieuwschevron right
  2. Bij deze mensen is muziek op hun lijf geschreven

Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn. Dat is nogal een uitspraak. Maar als je daar voor de volle 100% achter staat dan vereeuwig je die gewoon op je arm!

Een tijdje geleden deden we een oproepje voor mensen die een muzikale tattoo hadden en op Lowlands te vinden waren. Jullie reageerden massaal en een selectie daarvan is hieronder te bewonderen.

Without music, life would be a mistake

Sanne van Loo (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Op mijn linker onderarm staat de quote: "Without music life would be a mistake." Ik heb op mijn 17e verjaardag een ongeluk gehad, waarbij ik mijn linkerpols brak. Hier heb ik een chronische zenuwaandoening aan overgehouden. Mijn linkerarm bezorgt me dus al flink wat jaren heel wat ellende.

Muziek heeft me altijd kracht gegeven om door te gaan met alles en dat doet het nog steeds. Muziek is het belangrijkste in mijn leven en zonder zou het wel heel erg saai zijn... Muziek geeft me iedere dag opnieuw weer kracht."
- Sanne van Loo

Nothing Else Matters

Yara Plas (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Het verhaal achter deze tattoo is dat ik en mijn moeder heel hecht samen waren. Ongeveer zeven jaar geleden werd er bij haar borstkanker geconstateerd en dat gevecht heeft ze uiteindelijk verloren. Ik mis haar nog steeds elke dag.

Mijn moeder en ik wilden samen een tattoo laten zetten maar door haar ziekte is het er niet van gekomen. Het laatste wat ze tegen mij zei is dat ik een tattoo moest laten zetten en dat heb ik gedaan. Mijn moeder was helemaal gek van Metallica. En het nummer 'Nothing Else Matters' was echt haar nummer. Als ik dat nummer hoor dan denk ik meteen aan haar hoe sterk, mooi, gek en heel erg lief ze was en dat ik haar zo erg mis vooral nu ook Lowlands weer begint.

Mijn moeder was ook helemaal Lowlands-gek en is naar heel veel edities geweest voordat ik ging. Daarom is Lowlands ook heel bijzonder voor mij geworden. In 2013 heb op mijn linker onderarm groot 'Nothing Else Matters' laten zetten zodat ik mijn moeder toch een beetje dichtbij heb."
- Yara Plas

Metallica - 'Nothing Else Matters'

Music was my refuge

Luc Boers (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Deze tattoo werd gezet in het begin van 2011. M'n ouders waren gescheiden en dat was voor mij een iets minder fijne periode. Ik was 14 en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Het resultaat was veel op m'n kamer doorbrengen en (harde) muziek luisteren. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen!

De tattoo is een quote van Maya Angelou. "Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness." Alleen vond ik de hele quote te veel tekst. De reden dat de tattoo zelf zo groot is, is omdat ik grotere tattoos vaak gewoon veel vetter vind. En ik geloof dat deze best uniek is."
- Luc Boers

Een radio, een muzieknoot en een G-sleutel

Annemieke (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Op m'n 14e ben ik begonnen met radio maken. Ik ben daar destijds mee gestopt omdat ik ging studeren. Sinds drie jaar heb ik het radio maken weer opgepakt, wat het beste is wat me is overkomen tot nu toe. Het mogen overbrengen van je favoriete muziek via de radio is zo'n enorme kick, dat ik hoop het nog heel lang te mogen blijven doen. Daarom heb ik vorig jaar een tatoeage van een radio op m'n rechterzij laten zetten. Daarnaast heb ik ook nog een tattoo van een muzieknoot op mijn andere zij en een G-sleutel op mijn buik."
- Annemieke

Liebe is für alle da

Danielle Dadziak (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Ik heb een tattoo met de tekst "Liebe is für alle da". Zo heet het album van Rammstein. Mensen die Rammstein niet kennen vinden het altijd een mooie tekst. Van mensen die wel bekend zijn met de band krijg ik altijd de volgende reactie: RAMMSTEIN!!!! Altijd grappig."
- Danielle Dadziak

Rammstein - 'Liebe Ist Für Alle Da'

Overjoyed over Bastille

Amy en Lisanne (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Ik heb het Bastille-driehoekje op mijn pols en Lisanne heeft het driehoekje op haar enkel met de titel van haar lievelingsnummer er onder: 'Overjoyed'. Lisanne en ik hebben hebben elkaar ontmoet bij Bastille-concerten. Samen waren we een spontaan weekendje naar Londen gegaan. We verveelden ons een beetje op een avond en toen zijn we de eerste beste tattooshop naar binnen gelopen om deze tattoos te laten zetten!"
- Amy Kosse

Bastille - 'Overjoyed'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Walt Grace's Submarine Test

Amber (Fotograaf: Bullet-Ray van Olphen)

"Op mijn 16e wilde ik een (vreselijke) piercing. Mijn lieftallige ouders zagen dit - vanzelfsprekend - niet echt zitten. Zij vonden een piercing wat ordinair. De tattoo waar ik het wel eens over had however, kon wel door de beugel want "dat slaat tenminste ergens op; muziek is wie je bent." Daarom nam ik een tattoo van een G-sleutel.

Op mijn 22e heb ik de submarine laten zetten, dit slaat op 'Walt Grace's Submarine Test' van John Mayer (dus niet 'Yellow Submarine' van The Beatles). Ik vind het nummer al jaren prachtig, het is een soort motto: ga voor wat je wilt, ook al verklaren anderen je voor gek."
- Amber

John Mayer - 'Walt Grace's Submarine Test'

Welke muzikale tattoo zou jij graag nog willen laten zetten? Of heb je er al eentje met een mooi verhaal erbij?

Ster advertentie
Ster advertentie