Lowlands

Video's: stand-up comedy van de bovenste plank

  1. Nieuwschevron right
  2. Video's: stand-up comedy van de bovenste plank

Lachen op Lowlands: het is alles behalve moeilijk. Natuurlijk word je al heel blij van al die fijne muziek, maar met de stand-up comedy bulderlach je Biddinghuizen door.

Al eerder in de week tipte theatermaker en -kenner Eric Koller al een bups cabaretiers en stand-up comedians die je echt móét hebben gezien op Lowlands. Dat werd een lijstje waarvan onze mondhoeken al voorzichtig omhoog krulden. Maarja... stel dat je net bij je favoriete band in de Alpha stond of het festival vanuit huis volgt en dus niet in het publiek de tranen uit je ogen kon vegen van het lachen. Balen? Nee, want HumorTV pikt wat krentjes uit de komediepap, zoals:

Oldenosborn

Met hun programma over totaalrupturen en chlamydia zorgt het duo Oldenosborn in elk geval voor een programma dat je na Lowlands nog wel even zult onthouden. De winnaressen van Cameretten 2014 weten de lachers wel op hun hand te krijgen.

Matroesjka

Het technocabaretduo Matroesjka zag hun droom uitkomen op Lowlands en schreven voor die gelegenheid het toepasselijke liedje 'Fuck, waar is mijn tent?'. Ondertussen viel de complete verlichting wel uit bij hun optreden, maar dat losten ze vakkundig op.

Maartje & Kine

Het muzikale cabaretduo gaan als een spreekwoordelijke speer sinds ze elkaar in de ogen keken en dachten 'ja, ik wil met jou een programma maken'. Speciaal voor HumorTV deden ze nog een liedje op het Lowlandsterrein óver Lowlands.

Thijs van de Meeberg

Met het Leids Cabaret Festival op zijn naam, is Thijs nu bezig aan een volledig programma, maar voor die de planken op gaat, was Lowlands nog aan de beurt. Het publiek vond het mooi, ook al reageerden slechts 5 mensen op de vraag of ze dit echt, echt, écht het allerliefste zouden doen met hun tijd.

Peter Pannekoek

Hij heeft in zijn rider een privé-dixie staan en je kent hem van De Wereld Draait Door: Peter Pannekoek heeft het best wel voor elkaar op Lowlands, het festival dat hij als volgt omschrijft:

"Kijk, dit is voor mij Lowlands: gisterennacht kom ik terug, het was rond 4 uur, en in het badhuis zit er een gozer fucking lam met zijn blote reet in de wasbak en die vraagt aan mij: 'waarom zit er een kraan in deze wc?' Dát is hoe Lowlands rolt."

>> Check meer op de site van HumorTV

Er komen nog veel meer komedie-video's aan. Hou dit bericht in de gaten.

Ster advertentie
Ster advertentie