Lowlands

Lowlands University bij 3VOOR12RADIO

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands University bij 3VOOR12RADIO
Niet alleen maar dansen op Lowlands. Er is ook plaats voor hersengymnastiek op de Lowlands University. Get ready met 3VOOR12RADIO.

In de Echotent op Lowlands kun je als je genoeg hebt van al dat extatisch dansen terecht voor wat hersengymnastiek. Op de Lowlands University worden verschillende colleges gegeven. Voer voor je brein.

3VOOR12RADIO

Om alvast even warm te lopen en om goed beslagen ten ijs te komen, bereidt 3VOOR12RADIO je alvast voor. Paul belt deze week voorafgaand aan Lowlands met drie verschillende gastdocenten van de Lowlands University.

Dick Swaab op maandag

Dick Swaab (hoogleraar neurobiologie) vertelt over het verhaal van je brein. Dat verhaal begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier die bepalend is voor de rest van je leven. Hoe zit dat met de hersenen van pubers? Wat gebeurt er als je verliefd bent; ben je dan een wandelende hormonenbom waar je niks aan kan doen? En valt homoseksualiteit te verklaren? De basis van al onze gedragingen ligt in de eerste plaats in onze hersenen, zegt Dick Swaab. Wij zijn ons brein!

Het college van Dick Swaab vindt plaats op vrijdag 19 augustus 2011 van 13.45 – 14.30 uur.

Jan Pronk op dinsdag

De afsluiter van Lowlands University 2011 (maar op dinsdag al te horen bij 3VOOR12RADIO) is niemand minder dan oud-minister Jan Pronk, hoogleraar Internationale Ontwikkeling. Waarom doen wij eigenlijk mee aan ontwikkelingssamenwerking?? Een vraag die ons huidige kabinet stelt met de hand ferm op de knip, maar waar je met goed fatsoen alleen Jan Pronk op los kunt laten. Van armoedebestrijding naar globale ontwikkeling: Pronk spreekt vanuit zijn eigen ervaringen over de uitdagingen voor vandaag en morgen.

Het college van Jan Pronk vindt plaats op zondag 21 augustus 2011 van 13.45 – 14.30 uur.

Rob Riemen op woensdag

De essayist en directeur van het Nexus Instituut stelt gedurfde vragen over het ontstaan van het 20ste-eeuwse fascisme. In zijn college legt hij uit hoe deze politieke opvatting onvermijdelijk leidt tot geweld en in onze huidige samenleving weer tot bloei kan komen. Volgens Riemen werkt fascisme namelijk als een boemerang; het keert telkens terug.

Het college van Rob Riemen vindt plaats op vrijdag 19 augustus 2011 van 15.00 – 15.45 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie