Lowlands

Michiel en alt-J-frontman Joe Newman

  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel en alt-J-frontman Joe Newman

Alt-J zette zaterdagmiddag in een bomvolle Bravo-tent een magisch optreden neer. Michiel ving hem daarna backstage op voor een praatje in het gras.

Joe was behoorlijk relaxt voor iemand die net voor een enorme mensenmassa had gestaan. Hij praatte met Michiel over de eigen sound van de band, hoe het is om die live over te brengen en over het koortje van Kyteman.

Folk-tronic

Hoe zou Joe zijn stijl noemen? De frontman omschreef het aan Michiel zoals hij het ooit aan een taxichauffeur vertelde: het is een mix van folk en elektronisch, folk-tronic dus, maar dan met nog veel meer invloeden.

Bomvolle Bravo

Of te wel, ze zijn niet in een hokje te stoppen, maar 'who cares?'. Het werkt en dat bewezen ze met live op Lowlands. Als de festivalgangers aan het begin van de zaterdagmiddag al tot ver buiten de Bravo-tent staan om naar je te luisteren, dan doe je iets heel erg goed.

alt-J en Kyteman

Die middag op Lowlands pakte alt-J extra groot uit met een koor. Joe vertelde Michiel dat hij die van van Kyteman had geleend. Hoe dat zo gekomen is, hoor je in het interview hieronder.

>> Meer over Kyteman op Lowlands

Bekijk het hele interview met Joe

Alt-J live bij 3 On Stage

De heren met de bijzondere muziek maakten ook bijzondere muziek in de container. Bijzonder warm, bijzonder goed.

Ster advertentie
Ster advertentie