Lowlands

Lowlands-tips van de 3FM DJ's

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands-tips van de 3FM DJ's

De 3FM-DJ's hebben een druk schema tijdens Lowlands. Naast hun shifts in de studio moet er ook naar bandjes gekeken worden. Ze hebben een zwaar leven, maar ja, iemand moet het doen hè.

Lekker over het veld struinen, muziek op de achtergrond, drankje er bij. Zo relaxed kan het zijn op een festival. Maar niet voor de 3FM-DJ's. Zij hollen het terrein over om zo veel mogelijk bands te gaan zien. Hier een aantal tips:

Michiel tipt alle onbekende bands

"Die ene band die ik nu nog niet ken wil ik zien, want dát is Lowlands."
- Michiel Veenstra

Herman tipt Limp Bizkit

"Limp Bizkit - iedereen die lullig doet over Limp Bizkit is af. Bazenband, Chocolate Starfish is een van de beste albums van de zeroes. Dit wordt gewoon anderhalf uur lang de Alpha omploegen."
- Herman Hofman

Roosmarijn tipt Four Tet

"Torus is een prima opwarmer om vervolgens als een haas vooraan te gaan staan bij Four Tet. Kieran Hebden is namelijk een god. Ik heb hem inmiddels een keer of tien zien draaien en ik noem mezelf een trotse fangirl. Four Tet komt uit Engeland en is een ambachtelijke DJ, een schatgraver naar onbekend gebleven pareltjes en een dansvloersloper. Check hier waarom. Een set van Four Tet is nooit hetzelfde. Ga zo ver mogelijk vooraan staan, gezellig naast mij."
- Roosmarijn Reijmer

>> Meer tips van Roosmarijn voor mensen die overdag willen slapen

Herman tipt Jacco Gardner

"Het wordt tijd dat Nederland Jacco Gardner gaat omarmen. Top-artiest, echt. Stap 1 is verliefd worden op z'n muziek tijdens een show. Zet die stap."
- Herman Hofman

>> Meer tips voor mensen die van ronkende gitaren houden

Frank tipt Echosmith

"Echosmith wil ik wel graag live zien omdat we ze heel veel draaien maar ik ze nog nooit live heb gezien. En ik vind het ook leuk dat zij als familie samenwerken. Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat op het podium."
- Frank van der Lende

Barend tipt New Wave

"Zondag 18:00 NEW WAVE. Waarom? De nieuwe generatie hiphop aan het werk. Dat wil je zien."
- Barend van Deelen

Roosmarijn tipt Skepta

"Mustsee! Had ik al mustsee gezegd? Skepta zag ik twee weken geleden voor het eerst live op het Appelsap Festival en hij wist een aardbeving te creëren in het FlevoPark. Skepta is momenteel de belangrijkste naam in de grime-scene van Londen. Hij heeft met het label Boy Better Know een stevige vinger in de pap van de muziekscene en heeft volgers die zowat een Skepta-altaar thuis hebben.

Kanye West heeft hem ook in de smiezen, Skepta deed namelijk al een gastoptreden in zijn show. De allerbeste track is wat mij betreft 'Shutdown'. En dat is dus precies wat hij gaat doen met de X-Ray op zondag: an utter, utter, utterly shutdown!"
- Roosmarijn Reijmer

>> Meer tips van Roosmarijn voor mensen die van moeilijke muziek houden

Herman tipt The Maccabees

"Ik heb ze gezien op Sziget en dat was echt een feestje! Leuke liedjes, gezellige gasten, zomer in de bol. En dat terwijl ze maar één single gehad hebben die (een beetje) op de radio was. Aanrader!"
- Herman Hofman

Saskia tipt Tame Impala

"Ik heb het album van Tame Impala de laatste tijd non-stop op repeat staan en elke keer hoor ik wat nieuws. Ik ben super benieuwd hoe ze dat live gaan brengen. Daarnaast is 'The Less I Know The Better' echt mijn lievelingsnummer op dit moment!"
- Saskia Weerstand

Joram tipt Twenty One Pilots

"Mijn Lowlands-tip is Twenty One Pilots. Die gasten geven zo’n ontzettend vette show. Er gebeurt van alles; salto’s, klimpartijen, gekke moves, lekkere beats, rap, dance en dat alles door elkaar. ZIN IN."
- Joram Kaat

3FM op Lowlands

Zit jij dit weekend lekker thuis maar wil je eigenlijk ook gewoon een beetje meegenieten met Lowlands? 3FM zendt het hele weekend heel veel live-muziek uit en houdt je op de hoogte over wat er op het festivalterrein gebeurt.

>> Check de uitzendtijden van 3FM op Lowlands

Ster advertentie
Ster advertentie