Lowlands

Moss proeft sfeer en sneeuwwitjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Moss proeft sfeer en sneeuwwitjes
De band Moss is dit jaar doorgebroken op 3FM. Beloning: een gig op Lowlands.Backstage liepen we de gitarist en drummer van de band Moss tegen het lijf. De band is net na Serious Request op 3FM doorgebroken met de single 'I apologize' (Dear Simon) en momenteel staan de ze op de playlist met 'I Like The Chemistry'.

Moss bereidt zich voor op het optreden zondag

De heren, Finn en Michiel, zitten al helemaal in de Lowlandssfeer. Zondag spelen zij om half twee in de Grolsch tent. Maar nu genieten zij ervan. Finn: "Ik heb het sneeuwwitje herontdekt... Lekker bier met seven up". Op zaterdag zal het anders zijn wellicht. "De hele dag koffie en water, want we werken toe naar ons hoogtepunt op zondagmiddag. Dan gaan we knallen."

Surprise tijdens het optreden

Er gaat een gerucht op Lowlands rond dat het optreden van Moss heel speciaal gaat zijn. "Wie er in Paradiso bij was, heeft al een donkerbruin vermoeden", zegt Finn. Het heeft iets te maken met drumstokjes.

Het gaat goed met Moss

Lowlands is een voorlopig hoogtepunt voor Moss. Dit jaar staan een dikke tachtig optreden geboekt met gigs in Parijs, Duitsland, New York nog in het verschiet. En 'there is some buzz about' een mogelijk optreden op South By South West, zeg maar het Noorderslag van Amerika. Michiel: "En we worden al een beetje herkend, loop je langs, hoor je soms mensen fluisteren: 'hee dat zijn die gasten van Moss'. Erg leuk! Marien, onze zanger, moet al veel op de foto met fans".



Dol op Tim Knol

Wat vinden de muzikanten van andere acts op Lowlands? Moss is erg dol op labelgenoot Tim Knol (beiden Excelsior). "Ik ben erg gecharmeerd van zijn stem. Zodra hij gaat zingen, raakt het me meteen", zegt Michiel. Om hun steun te betuigen, hebben de muzikanten op geheel clandestiene wijze een Tim Knol Is Vet-shirt weten te bemachtigen.
Ster advertentie
Ster advertentie