Lowlands

De Tai Chi tijger in jezelf vinden

  1. Nieuwschevron right
  2. De Tai Chi tijger in jezelf vinden

Het kon twee kanten op deze zaterdagmorgen: of het zou héél erg rustig zijn omdat iedereen nog lekker warm en droog lag te slapen. Of iedereen was door de regen vrijdag zo vroeg naar bed gegaan dat ze bij dag en dauw weer stonden te springen om wat te gaan doen!

Aan het weer kon het deze ochtend in ieder geval niet liggen; na een middag, avond en nacht plensbuien was er zon. Nog een beetje waterig, maar altijd beter dan die eerdere regen! Een kleine afvaardiging van 3FM had moed gevat om vroeg op te staan, onze charmante razende reporter Cielke, cameramannen Jurjen en Henri en ik.

En we waren zeker niet de enigen die onszelf uit bed hadden geschopt om op het terrein verder wakker te worden. De poorten gingen open en de eerste fanatieke festivalgangers renden - ja letterlijk, renden - het veld op. En een groot gedeelte ging, net als wij, naar de Lima voor ochtendsessie Tai Chi. Tai Wattes? Tai Chi, een Chinese krijgskunst, goed voor lichaam en geest. Oh dat klinkt precies als wat wij nodig hebben na een goeie nacht doorhalen op Lowlands, dus hup, wakker schudden die duffe katerkop en aan de slag!

Een beetje slaperig maar met goede wil stond het publiek er klaar voor in de Lima. De de nieuwkomers waren te herkennen aan een wat onwennige houding, Lowlands-Tai-Chi-veteranen aan de bijna professionele warming ups, . Maar deze groepen smolten samen zodra de stage beklommen werd door de Tai Chi meester. Met een zacht Nijmeegs accent moedigde hij aan je vooral te laten gaan in de oefeningen zonder op je buurman of -vrouw te letten, maar dat het ook niet erg was als iets niet lukte. "Misschien lukt het je volgend jaar wel!", zei hij optimistisch.Hij bouwde mooi op van rustige, langzame oefeningen naar ware krijger-bewegingen waarbij je een luid 'OEH!' moest uitstoten.

Wakker en vol energie konden we het terrein weer op voor dag twee van Lowlands 2013! Via de koffiestand, voor nog nèt dat ene extra bemoedigende zetje van cafeïne dan…

Ster advertentie
Ster advertentie