Lowlands

Twee jaar gevangenis voor Pussy Riot

  1. Nieuwschevron right
  2. Twee jaar gevangenis voor Pussy Riot

De drie aangehouden leden van Pussy Riot moeten ieder twee jaar de cel in. Uit alle hoeken komen steunbetuigingen.

Er is een uitspraak in de rechtszaak tegen drie leden van de Russische punkgroep Pussy Riot. De rechter heeft ieder bandlid een straf opgelegd van 2 jaar.

Pussy Riot twee jaar naar strafkolonie

De drie bandleden zijn 5 maanden geleden opgepakt nadat zij in een kerk een actielied opvoerde met teksten als "Heilige maagd Maria, verlos ons van Poetin".

De rechter zei dat de minachting tegenover de maatschappij van de bandleden ingegeven is door "religieuze haat".

Pussy Riot moet de komende twee jaar doorbrengen in een zogeheten "strafkolonie". Veroordeelden worden hier naartoe gebracht om hun straf al werkend uit te zitten.

Pussy Riot hebben gelovigen gekwetst en het gefilmd

Volgens de rechter is bewezen dat het lied, wat Pussy Riot in de kerk ten gehore bracht, kwetsend was voor de bezoekers die op dat moment in de kerk zaten. Ook heeft de band de actie gefilmd en op internet gezet. Dit verergert de straf alleen maar omdat filmen in de kerk in Rusland verboden is.

Steun voor Pussy Riot uit alle mogelijke hoeken

Al vanaf het moment dat Pussy Riot opgepakt werd spraken velen hun steun uit aan de meidenband. O.a. Sir Paul McCartney, Madonna, Franz Ferdinand en Red Hot Chili Peppers gaven al aan de punkband te steunen.

Vandaag kwam op Lowlands ook Refused naar buiten met hun support richting de punkdames. Op de bass drum van de band stond groot de woorden "FREE PUSSY RIOT". Foto hiervan is hier en links te bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie