Lowlands

Michiel deed mee aan de oneliner-show op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel deed mee aan de oneliner-show op Lowlands

3FM-DJ Michiel Veenstra werd gevraagd om mee te doen aan Oneliners Live, een stand-up comedyshow op Lowlands. Hij zei ja, scheet in zijn broek en wij gingen mee.

Zou jij grapjes maken in een bomvolle tent op Lowlands? Wij niet. Michiel kreeg het ook even Spaans benauwd toen hij werd gevraagd, maar zei toch volmondig ja. De held. Wij gingen met hem mee om hem aan te moedigen.

Een kek pakkie doet wonderen

Om kwart voor tien 's avonds moet Michiel zich melden bij de backstage van de Juliet. In de kleedkamer ruilt hij zijn Lowlands-kloffie om voor een slick jasje met fancy overhemd. Dat geeft de nodige moed.

In de kleedkamer ontmoet hij zijn collega-grappenmakers. Er zitten pro's tussen, maar ook amateurs, goddank. Met een biertje warmen ze elkaar op en worden er al een paar oneliners uit de kast gehaald. Even kijken welke scoren en welke niet.

Om kwart voor elf is het moment daar: de deelnemers worden opgetrommeld. Michiel is ondertussen iets nerveuzer en een beetje stilletjes. Komt echt wel goed, Michiel. "Ja ja...", antwoordt hij "Ik ga gewoon heel rustig praten en stiltes laten vallen, mhuahua."

Dan is het moment daar: Michiel wordt aangekondigd, loopt zelfverzekerd het podium op, kijkt het publiek even aan en zegt dan: "nee, toch niet". Hij draait zich weer om en loopt weg. De toon is gezet. Bekijk hieronder een stukje van zijn performance:

Na een paar minuten zit het er op. Hysterisch en cool tegelijk wandelt Michiel het podium af. "WTF dude, dit was zo vet!" Blij, trots en opgelucht opent 'ie een blikje bier. Backstage worden de nodige complimentjes uitgedeeld en krijgt Michiel te horen dat hij zéker nog een keer wordt gevraagd. Holy fuck! A pro is born.

De beste oneliners van Michiel Veenstra:

We vroegen Michiel op welke oneliners hij het meest trots is. Dit is zijn top 5:

  • Ik had liever in de Bravo gestaan, dan was het eerste applaus al binnen... Maar gelukkig, er zijn klapstoelen.
  • Mijn bakker gaat mee in elke hype. Roept nu de hele dag B R O O D. Speltbrood.
  • Ik heb vannacht verkeerd gelegen en toen werd ik wakker met een slaapzak.
  • Na de deprimerende race van Dorian van Rijsselberge wilde ik de beelden bekijken op NOS.nl maar de surfer was down.
  • Ik bouwde een paardenstal van steigerhout maar nu blijven die beesten niet meer stilstaan.
Ster advertentie
Ster advertentie