Lowlands

Voor het eerst op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor het eerst op Lowlands
Voor alles is een eerste keer, ook voor de eerste keer de grote-mensen-kermis Lowlands voor een redacteur van 3FM.nl.
Druk, warm, heet, zonnebrillen, vliegende vissen, supervette muziek, de geur van verse pannenkoeken, een zweem van frisgetapt bier, kermis, korfballen met een onzichtbare bal, groot, one-man-bands, a-lot-of-men-bands, relaxed, ontspannen en supersupersupertof! Dat somt mijn eerste rondje óóit over het Lowlands festivalterrein wel een beetje op.

Grote-mensen-kermis

Het is een soort immens grote kermis voor 'grote mensen'. Het is niet alleen de bands waar het om draait, de sfeer op het veld is bijna belangrijker dan de muziek. Er gebeurt zoveel! Het houdt niet op bij vliegende vissen boven het meertje, de aan elkaar geplakte auto van de 24-uurs-tapeservice of de Gargamels in een golfkarretje. Het is niet te omschrijven.

Hoe het kan, geen idee, maar zodra je voet zet op het festivalterrein komt er een deken van rust (en vandaag ook warmte) overheen. Alles kan. Dus als je gewoon in het gras wil liggen op de heuvels naast de Alpha, kan dat ook. Als je helemaal uit je plaat wil vooraan ín de Alpha ook.


Super!

'Ik ben geen festivalganger,' riep ik jarenlang steevast als iemand over Lowlands begon, maar na één rondje moet ik die woorden al terugnemen. Nooit gedacht dat het zo relaxed zou zijn. Wat het precies is, weet ik dus niet, maar het is super.
Ster advertentie
Ster advertentie