Lowlands

Bierhaler of danskoning - Welk festivaltypetje ben jij?

  1. Nieuwschevron right
  2. Bierhaler of danskoning - Welk festivaltypetje ben jij?

Mensen in hokjes plaatsen, altijd leuk. En waar kun je dat beter doen dan op een festival? Nergens. Daarom openden we in Biddinghuizen de jacht op typische en karakteristieke festivalfiguren.

1. De schaduwzoeker

Dansen? Rondlopen? Daar is het soms te warm voor. Vandaar dat je op festivals vaak het soort typetje spot dat continu op zoek is naar het meest schaduwrijke stekkie van het terrein. Een plekje waar het goed vertoeven is. Meestal komen deze mensen voorlopig niet meer van hun plek. Herkenbaar?

2. De mobiele brigade

Nooit, maar dan ook nooit op stap zonder je smartphone? Grijp je bij ieder twijfeltje naar je telefoon? Je bent niet de enige. En logisch ook, want het handige apparaatje wijst je te allen tijden de weg. Hoef je nooit meer zelf na te denken. Herkenbaar?

3. De luizenmoeder

Je kent ze wel: van die lieve mama-vrienden die voor iedereen zorgen. Elke groep heeft ze. Vaak zijn het meisjes. Hieronder zie je hoe een lieve mama-vriendin het haar van haar lotgenoot grondig onderzoekt. Op zoek naar... Luisjes? Hmm, herkenbaar?

4. De slapende homo sapien - deel 1

Het is hard werken, zo'n festival. Daarom zie je overdag veel mensen de oogjes sluiten. Meestal op het gras of een ander zacht ondergrondje, het liefste mét iemand die ze graag mogen. Herkenbaar?

5. De slapende homo sapien - deel 2

Er zijn ook veel mensen die solo een uiltje knappen. Zoals deze meneer. De zwaartekracht werd hem eventjes te veel.

6. De bierhaler

Ben jij altijd de lul? Heb je die gele rakker vaak nét iets eerder opgeslokt dan je medemens? Dan ben jij waarschijnlijk de persoon die 9 van de 10 keer drinken haalt voor je vrienden. Die meer in de rij staat bij de bar dan een dansje waagt. Balen, maar ja. Iemand moet het doen. Herkenbaar?

7. De wachter

"Ik schiet héél even een dixie in. Zo terug." aldus je metgezel. Vervolgens kom je tot de keiharde conclusie dat je zo'n 80% van het festival hebt staan wachten. Op alles, en iedereen, en overal. Herkenbaar?

8. De mensenspotter

Het is zien én gezien worden op zo'n festiviteitje. En ja, de ene keer ben jij degene die op de catwalk flaneert, en de andere keer is het jouw beurt om er eens even lekker voor te gaan zitten. Herkenbaar?

9. De gekkies

Clowns. Aandachttrekkers. Gekkies. Je mag zelf weten hoe je ze noemt. Maar één ding is zeker: er lopen altijd mensen rond die graag anders willen zijn. En vaak lukt het ze. Of dat leuk is? Mwah, dat mag je zelf bepalen.

10. De campinghanger

Niks is fijner dan hangen op de camping. Met de voorraad lauwe biertjes en goedkope knakworstjes houden ze het best uit tot een uurtje of vier, of vijf, of zes... Herkenbaar?

11. De danskoning

En dan, last but not least. De grote bazen van ieder festival: de danser. The dancing queen. Meestal vind je ze vooraan in een hete tent. Props, duimpjes, likes en hartjes voor een ieder die de heupjes flink heen en weer wiegt, want het draait uiteindelijk om de dansende mens. Zonder hen geen feest.

Met dank aan huisfotograaf Bullet-Ray.

>> Meer Lowlands shizzle op 3FM.nl

Ster advertentie
Ster advertentie