Lowlands

Jett Rebel laat zijn nieuwe album horen in de India

  1. Nieuwschevron right
  2. Jett Rebel laat zijn nieuwe album horen in de India

En z'n mening steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Wat? Een dikke middelvinger. Van wie? Jett Rebel. Voor wie? Donald Trump.

(Foto: Ben Houdijk)

De oplettende internetter wist het al sinds een uur of twaalf 's ochtends, maar op zaterdagavond stond Jett Rebel als verrassing in de India. Niet als Jett, maar onder de naam Don't Die On Me Now, de titel van zijn nieuwe album. Veel festivalbezoekers hadden ondanks de hints op het wereldwijde web geen idee wie er het podium zou oplopen. Wij hadden wel een vermoeden en dus stonden we keurig om 19:45 uur in de India om Jett's nieuwe album en 3FM Megahit 'Lucky Boy' live te horen. En dat werd me het showtje wel!

Jett = Jett

In het publiek hoor je wat gesmoezel... "Klopt het dat dit Jett Rebel is?" "Nee toch?" Wel dus, dat blijkt als Jett het podium betreedt, compleet met roze overall en strak gestifte lippen. "I would like to welcome you all to my church... Don't Die On Me Now!" Zodra de eerste noot gespeeld wordt is het duidelijk: dit wordt een rock-'n-rollshow zoals je het van Jett gewend bent.

(Foto: Ben Houdijk)

Protestmars

Jett Rebel is niet vies van een statement hier of daar en ook vanavond is er eentje terug te vinden. Hij steekt in 'Blonde Like You' een flinke middelvinger op naar Geert Wilders, Donald Trump en alles waar zij voor staan.

"There's a war going on, but I don't believe in war. I don't believe in racism, discrimination, fighting or hate. Lowlands, do you believe in unconditional love? This is a song for Geert Wilders and Donald Trump and all you other motherfuckers. Donald Trump, suck on this one!"

Tijdens de track marcheert de halve band met instrumenten over het podium als ware het een protestmars. Met hier en daar een sneer naar Fox News, wapens en geld is de boodschap van Jett duidelijk: he could never be with a blonde like Geert.

(Foto: Ben Houdijk)

Uptempo is favoriet

De show is een mix tussen uptempo rocknummers (à la Jett) en wat rustigere ballads. Nothing turns him on like a rock 'n roll song zingt hij, en dat is te merken! Jett Rebel zit goed in z'n vel en kijkt af en toe lekker brutaal het publiek in om applaus uit te lokken. De nieuwe Jett Rebel is verrassend 'oud'.

Dat uptempo is wel wat de India wil horen. Het blijft toch lastig als je geen bekende hits speelt, bij de rustigere nummers lopen er steeds wat mensen naar buiten. Toch blijft de tent tot het einde toe keurig gevuld en wiebelt iedereen lekker mee op de muziek.

Twijfel je nog over de nieuwe sound van Jett Rebel? Ga hem live zien. He'll show you how it's done!
Ster advertentie
Ster advertentie