Lowlands

Michiel backstage met Jesse van Eagles Of Death Metal

  1. Nieuwschevron right
  2. Michiel backstage met Jesse van Eagles Of Death Metal

Hangsnor, een goede baard en een voorliefde voor Nederland; Michiel voelde zich helemaal thuis bij de gruizige rocker van Eagles Of Death Metal.

Laat je niet verwarren door de naam, Eagles Of Death Metal maakt rock 'n roll van het heerlijk smerigste soort. Michiel Veenstra kwam frontman Jesse Hughes backstage tegen voor zijn optreden in de Alpha-tent.

Jesse Hughes loves Dutch

Michiel had gelijk het juiste onderwerp te pakken; Nederland. Jesse vindt het hier geweldig en heeft zelfs een paar maanden in Haarlem gewoond. En waar de meeste buitenlandse artiesten hun tong breken op ons rare taaltje, is Jesse juist een grote fan. Jesse's favoriete Nederlandse woord dat hij meerdere malen met heel veel liefde en gevoel uitspreek is 'Godverdomme'. Wat maakt de taal zo geweldig? Het ritme van onze zinsbouw. Dat gebruikt hij bij het schrijven van zijn liedjes, vertelde hij Michiel.

Karate Kiss of kus van Jesse Hughes

Momenteel werkt Jesse met zijn band aan hun vierde album. Dankzij Michiel kan het zo maar zijn dat het nieuwe album een Nederlandse naam krijgt. Michiel vertaalde Jesse's titel Karate Kiss naar het Nederlands, waarna de goed besnorde frontman helemaal opleefde. Karate Kus vond hij nog veel beter!

Ster advertentie
Ster advertentie