Naar homepage
Live Box

Benny Sings is niet alleen een muzikantenmuzikant
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Benny Sings is niet alleen een muzikantenmuzikant

Het gaat goed met Benny Sings. Na de release van zijn album City Pop verkoopt hij shows uit in New York, Parijs en Berlijn. Onder zijn fans vallen bijvoorbeeld Anderson .Paak en John Mayer. Vandaag was hij te gast bij Sanders Vriendenteam om wat funky vibes in de 3FM Live Box te brengen met zijn nieuwe single 'Softly'.

Muzikantenmuzikant

Benny maakt al jarenlang muziek en heeft, zoals hij zelf zegt, een "gezonde' carrière. Zijn muziek heeft altijd al internationale populariteit gehad, maar veelal onder collega-muzikanten. Daarom wordt het ook vaak als muzikantenmuziek bestempeld. Toch schrijft hij wel muziek in de hoop een platte hit te scoren: "Maar ja, ik ben nou eenmaal mij en schrijf alleen maar muziek die ik zelf tof vind, want anders lukt het niet."

Softly

Zijn nieuwe album heeft hij geschreven in een drukke periode waarin hij getrouwd is en kinderen heeft gekregen. Voor Benny was dat wel prettig: "Als er zoveel andere dingen aan de gang zijn, gaat muziek maken ineens wat natuurlijker en spontaner." Dat kun je goed terug horen aan zijn nieuwe single 'Softly'. Deze catchy track luistert gewoon lekker weg en is niet alleen maar voor muzikanten.

Live zien?

Deze zomer staat Benny op bijvoorbeeld Down the Rabbit Hole en maakte hij vandaag bekend dat hij ook op Into the Great Wide Open het podium zal betreden!

Ster advertentie
Ster advertentie