Live Box

Villagers: van progressieve rock naar... flügelhorn?

  1. Nieuwschevron right
  2. Villagers: van progressieve rock naar... flügelhorn?

Met 'Summer's Song' laat Villagers zich van een andere zien. Het is dan ook het meest poppy track die ze ooít hebben gemaakt en zúllen maken. Sander Hoogendoorn nodigde zanger Conor O'Brien uit in de studio om even bij te kletsen.

Aankomend weekend staat de band voor de derde keer op Into The Great Wide Open. Waar Conor het meest naar uitkijkt? "Ik wil gewoon fietsen!" Natuurlijk heeft de band ook zin in het optreden, maar het fietsen naar de vuurtoren is iets wat hem altijd bij is gebleven. Benieuwd naar het interview? Bekijk hem hier óf lees verder:

'Summer's Song'

De zomerse song van Villagers heeft een Nederlands randje! Maaike van der Linde, een Nederlandse fluitiste, speelt namelijk mee op de track. Naast de fluit hoor je aan het begin van de track ook een ander, wat minder bekend, instrument: de flügelhorn. Het is een soort trompet, maar dan met een net iets andere sound. Conor oefende iedere dag en plaatste fragmenten online op Instagram. Dat gaat al best lekker, kijk maar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je de nieuwste track van Villagers nog niet gehoord? Bekijk dan het liveoptreden van vanmorgen terug! Ook leuk als je het liedje al wél kent natuurlijk.

Gastenlijstplekje voor luisteraar Ellen

Luisteraar Ellen moést even bellen met de 3FM-studio. Zij speelt namelijk al 20 jaar flügelhorn. Toen ze hoorde dan Conor het instrument aan het begin van 'Summer's Song' had verwerkt, moest ze hem even bedanken. Veel mensen kennen het instrument namelijk niet. Voor dat bedankje kreeg ze zelf ook nog een bedankje: een plekje op de gastenlijst voor hun volgende concert in Nederland!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie