Live Box

Laura Jansen met 'The Island' in de 3FM Live Box

  1. Nieuwschevron right
  2. Laura Jansen met 'The Island' in de 3FM Live Box

Het is even geleden dat Laura Jansen voor het laatst bij 3FM was. "Toen zag het er hier nog heel anders uit," vertelt ze aan 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Wat ze dan wel heeft gedaan die afgelopen jaren? Ze is naar Lesbos gegaan en over die periode heeft ze nu nieuwe muziek geschreven die ze live kwam spelen in de 3FM Live Box.

Interview

"Het is heel leuk om hier weer na lange tijd te zijn," vertelt ze. "In 2015 ben ik naar Lesbos gegaan om daar te helpen en te kijken wat we konden doen. En zo'n 3 jaar later zat ik er nog steeds. Bij terugkomst heb ik een jaar lang in bed gelegen om te herstellen maar ook om te schrijven. Muziek te maken over wat ik daar had meegemaakt." En nu is daar een plaat en gebruikt de zangeres haar platform om het verhaal van de mensen op Lesbos te vertellen.

Hoe het daar nu is? "Misschien nog wel erger," vertelt Laura. "Daar heb je ook corona. En er komen dagelijks nog gammele bootjes aan met kinderen die letterlijk in je armen worden gedrukt." Luister het interview hieronder terug!

'The Island' in de 3FM Live Box

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie