Naar homepage
Live Box

Hoe een vreemdgaande ex Blackbird inspireerde om 'Tell Your Mama' te schrijven

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe een vreemdgaande ex Blackbird inspireerde om 'Tell Your Mama' te schrijven

Wat een lekker begin van je dag: Blackbird live op 3FM! Zangeres Merel Koman was te gast om haar track 'Tell Your Mama' te spelen. Een track met een bijzonder, pijnlijk verhaal.

Blackbird is op dit moment druk bezig met de opnames van haar debuutalbum en dat is iets waar ze al lang naar uitkijkt. Merel heeft de afgelopen twee jaar al flink wat muziek uitgebracht "maar ik kom zelf uit de tijd van CD's" voegt ze toe. Nu er voor het eerst een fysiek product aankomt kan zij haar geluk niet op. Wanneer het album uitkomt is nog niet bekend, maar zodra deze uit is keert Blackbird terug naar de 3FM studio. Blackbird trad vanmorgen niet alleen op, maar nam ook nog even de tijd voor een kort interview. Daarin onthulde zij onder andere het achterliggende verhaal van haar track 'Tell Your Mama'. Bekijk het interview hieronder.

Blackbird - 'Tell Your Mama'

'Tell Your Mama' is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit het leven van Merel. Nadat haar ex vreemd was gegaan, en daardoor de relatie stukliep, hoorde zij van haar ex-schoonmoeder de volgende woorden: "Wat jammer dat jullie uit elkaar zijn gegroeid." Toen knapte er iets en heeft ze de gehele waarheid aan haar verteld. Oeps... Het pijnlijke verhaal heeft in ieder geval wel iets moois opgeleverd. Bekijk het liveoptreden hier:

Ster advertentie
Ster advertentie