Interview

Willem omarmt zijn identiteit in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Willem omarmt zijn identiteit in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met het persoonlijke en confronterende nieuwe solowerk van Opposites-lid Willem.

Man In Nood

In 2018 bracht Willem een erg persoonlijk album de wereld in. 'Man In Nood' markeerde een nieuwe fase waarin hij een intiemere en kwetsbaardere kant van zichzelf in zijn muziek wist te uiten. Hip-hop anthems en hardstyle-geïnspireerde bangers uit de Opposites jaren werden ingeruild voor een nieuw hoofdstuk over depressie, angstaanvallen en therapie. De plaat werd door zowel fans als critici met veel lof, positieve recensies en vooral liefde ontvangen en na een donkere periode kwam alles voor Willem weer langzaam op zijn pootjes terecht.

Na de langverwachte Opposites reünie in 2022 is Willem weer terug met solowerk in de vorm van zijn nieuwste project: 'Spuug Van God'.

Spuug Van God

Na de release van 'Man In Nood' merkte Willem dat hij meer te zeggen had. Zijn problemen met identiteit en zijn jeugd in een klein dorp met gemixte ouders vroegen ernaar om verder ontleed te worden. Ook deze ervaringen hebben hem immers gemaakt tot de man die hij vandaag is.

In 2022 maakte hij met de voorstelling 'Spuug Van God' zijn theaterdebuut. Een door Willem uitgevoerde monoloog die erom draait wat het betekent om als half-Antilliaanse jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp. De titel verwijst naar een Antilliaans gezegde. Het duidt op iets wat je bij je geboorte van God hebt gekregen en waar je nu maar mee dient te dealen. Nadat ook het theaterstuk met lovende recensies ontvangen werd leek het een logische volgende stap: hier gaat de volgende plaat over.

Op 'Spuug Van God' (het album) stelt Willem zichzelf de vraag wat identiteit betekent en wat hem zichzelf heeft gemaakt. Één ding is voor nu in ieder geval zeker: we hebben er weer een fantastische plaat bij.

Benieuwd naar het album en het optreden van de tracks 'S.O.S.' en 'Voor Wat Je Lief Is' in de 3FM Live Box? Luister en bekijk ze dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie