Interview

Leah Rye doet emotionele ontdekkingen in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Leah Rye doet emotionele ontdekkingen in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met de dromerige noir-pop van Leah Rye.

Therapie

Leah's debuutalbum is uit. Ze deelt hier veel inspiratie bij uit het nemen van therapie gehaald te hebben. Hierin ontdekte ze erg emotioneel afhankelijk van anderen te zijn. Met behulp van haar therapeut (die ook muzikant is) heeft ze door samen te zingen haar pijnen en struggles weten te kanaliseren in nieuwe muziek.

Symbiosis

Het album is getiteld 'Symbiosis'. In symbiose met een ander zijn is het in een compleet zelfde beweging en mindset als een ander zijn. Voor de een natuurlijk een mooi iets, maar voor Leah iets lastigs. Door haar eerdergenoemde emotionele afhankelijkheid voelde ze zich namelijk erg snel veilig bij mensen, en raakte vervolgens in paniek wanneer deze mensen van haar bleken te verschillen in mening of keuzes. Gelukkig heeft ze met de hulp van therapie uiteindelijk geleerd dat het oké voor mensen is om verschillend te zijn en dat ze de symbiose ook in zichzelf kan vinden.

Benieuwd naar het volledige optreden van Leah Rye in de 3FM Live Box? Bekijk hem dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie