Interview

Laufey brengt jazz terug naar de mainstream in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Laufey brengt jazz terug naar de mainstream in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met de heerlijke vintage jazzklanken van de IJslandse Laufey.

Herontdekking

Het zal de oplettende luisteraar van VoorAan, het doordeweekse late avondprogramma op 3FM, vast niet ontgaan zijn: Laufey is een van de meest veelbelovende internationale acts van dit moment. Door de warme nostalgische geluiden van jazz en bossa nova in een hedendaags jasje terug naar de hitlijsten te brengen trekt ze maandelijks miljoenen streams en creëert ze in de mainstream gaandeweg bijna een herontdekking van hoe prachtig deze genres zijn.

Toch weet ze af te wijken van de conventionele verwachtingen binnen de stijlen. Zo zijn haar teksten voor het normaalgesproken relatief "old-timey" genre eigenlijk in een vrij modern perspectief geschreven: namelijk dat van een vrouwelijke twintiger in de 21e eeuw. Zo voelt geen enkel van haar nummers ook maar het kleinste beetje pretentieus en weet ze zichzelf thematisch te onderscheiden van haar vele inspiratiebronnen uit de jaren '50 en '60.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek

Na haar recente Grammy nominatie voor haar nieuwste album 'Bewitched' is Laufey nog helemaal in de wolken. Toch heeft ze wel nog een andere ambitie waar ze naar streeft: een filmsoundtrack componeren. Zo noemt ze hoe het onder andere een droom zou zijn om ooit een nummer voor een James Bond film te maken. Na het succes van Billie Eilish haar titeltrack voor 'No Time To Die' lijkt Laufey met haar elegante en nu soms al erg filmische geluid tenslotte ook perfect in dat straatje te passen.

In de 3FM Live Box werden echter geen filmische Bond-achtige ballades gezongen, maar twee prachtige minimale versies van haar nummers 'From The Start' en 'Lovesick', enkel ingespeeld door Laufey's zang en haar gitaar. Benieuwd naar het optreden? Bekijk het dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie