Interview

Jungle over hun nieuwe album en het terugnemen van controle

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Jungle over hun nieuwe album en het terugnemen van controle

Na afgelopen zomer Lowlands plat te hebben gespeeld was Britse formatie Jungle weer terug in Nederland. In de aanloop naar hun uitverkochte show in de AFAS Live van afgelopen woensdag sprak 3FM-dj Jamie met bandleden Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland.

Volcano

Inmiddels loopt de huidige tour van Jungle weer tegen het einde aan. Na Europa bijna afgerond te hebben sluit de band de tour komende weken in Zuid-Amerika af. Met een band die strakker is dan ooit zijn Josh en Tom enthousiast om ook in Amsterdam weer de grooves door de zaal te blazen. Met een liveband die strakker is dan ooit worden er zo natuurlijk ook tracks van het nieuwe album 'Volcano' gespeeld. De band licht toe dat de grote single van het album, 'Back on 74', een nostalgietrip is die een ode brengt aan je jeugd.

"Take the power back"

Jungle is niet aan regels gebonden wat het maken van muziek betreft. Wanneer je onafhankelijk bent heb je de macht om creatief te doen en ontdekken wat je zelf wil. Dus hoe kom je op dat punt? Door de controle terug te nemen van de grote bazen en labels die je geluid en stijl naar hun wil proberen te vormen.

Check het interview tussen Jamie en Jungle hieronder en luister het hele gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie