Interview

Opzij, opzij, opzij! Dio maakt plaats in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Opzij, opzij, opzij! Dio maakt plaats in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met rapper en hiphop icoon Dio.

Moeilijke tijd

Als er iemand in de scene origineel is, dan is het Dio wel. Met zijn dansbare beats en catchy hooks is hij nog altijd een icoon binnen het Nederlandse hiphop landschap. Maar wat als je die inspiratie even kwijt bent? En wat doe je als je je hart en ziel in een album steekt die je vervolgens letterlijk gestolen wordt? Het overkwam hem namelijk. De ergste nachtmerrie van elke muzikant: zijn laptop met hierop zijn complete nieuwe en afgeronde album werd uit de auto gestolen. Dit heeft hem dusdanig geraakt dat hij er voor een moment zelfs over nadacht om er compleet mee te stoppen. Dus wat heeft hij na al deze tegenslagen uiteindelijk gedaan? From the ground up opnieuw beginnen en de muziek tien keer beter maken natuurlijk.

Herman van Veen

Na al het vallen en opstaan van de afgelopen jaren samplede de beste man zijn nieuwe track ‘Opzij’ van de legendarische Herman van Veen. Een iconische track over het stilstaan bij waar we nou eigenlijk allemaal mee bezig zijn. Hier toestemming voor krijgen was natuurlijk al een hele eer op zich, maar daar stopte het nog niet. Herman heeft zelf namelijk ook nog wat tegen Dio te zeggen.

Bekijk het complete interview en de sessie in de 3FM Live Box hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie