Interview
NTR

Klangstof geniet voor het eerst van eigen album

foto: Mind of a Genius Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Klangstof geniet voor het eerst van eigen album

Klangstof, de eerste Nederlandse band ooit op Coachella, bracht afgelopen vrijdag hun nieuwe album Godspeed To The Freaks uit. Vera sprak frontman Koen over het maakproces, het tourleven en of de release nog een beetje gevierd is.

Deze zomer stonden ze nog op Lowlands en Down The Rabbit Hole, inmiddels touren ze door Engeland en de VS en in december gaan ze mee als support-act voor Pixies. Toch hebben ze afgelopen vrijdag, 19 september, ook nog even tijd vrij gemaakt om hun nieuwe album Godspeed To The Freaks uit te brengen.

3FM-dj Vera Siemons vroeg Koen van de Wardt, de frontman van Klangstof, of ze de release nog hebben gevierd: 'We hebben op de hotelkamer gedanst en naar de plaat geluisterd.'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een ‘headset plaat’

‘Er zit heel veel rust in dit album, wat we voorheen niet echt hadden. Het is echt een “headset plaat”. Ik ben er zelf ook erg van aan het genieten, wat voor het eerst is’, aldus Koen. Het drietal is voor het maken van het album met een aantal demo’s en het plan om twee weken lang elke dag een nummer op te nemen vertrokken naar Vlieland.

Benieuwd wat voor effect dit had op het maakproces? Luister dan hier het fragment terug uit de uitzending van Vera On Track.

Interview met Koen van Klangstof over hun nieuwe album!

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie