Interview
NTR

Phoebe Bridgers: ‘Ik heb voor het eerst gehuild op het podium’

foto: Frank Ockenfels
  1. Nieuwschevron right
  2. Phoebe Bridgers: ‘Ik heb voor het eerst gehuild op het podium’

Met haar album Punisher brak Phoebe Bridgers evenveel harten als ze veroverde. Deze week was de koningin van de indie-tranentrekker in Amsterdam voor een show in AFAS Live. 3FM-dj Vera Siemons sprak Bridgers en haar bandgenoot Marshall Vore voor een exclusief interview.

Voor verfijnde, emotionele indieliedjes ben je bij Phoebe Bridgers aan het juiste adres. De Amerikaanse songwriter wist met haar album Punisher in 2020 vele harten te winnen én te breken, dankzij de spookachtige, folky liedjes en rake teksten. Ze kreeg voor het album liefst vier Grammy-nominaties en belandde bovenaan menig beste-albums-van-het-jaar-lijstje. Ook werkte ze al samen met Taylor Swift en The Killers, en zal ze te horen zijn op het aanstaande solo-album van Marcus Mumford.

Op woensdag 20 mei was Phoebe met haar band in Amsterdam om te spelen in AFAS Live. Voorafgaand aan haar show sprak 3FM-dj Vera Siemons met Phoebe en haar drummer en medeschrijver Marshall Vore. Dat interview kun je nu terugluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klein naar groot

De vorige keer dat Phoebe in Amsterdam stond, was de zaal een stuk kleiner: in 2018 stond ze in Bitterzoet, waar maar 350 man in past. In AFAS Live gaan er zo’n 6000. Dat is nogal een verschil, zeker gezien er een hele pandemie tussen zat waarin ze niet heeft kunnen optreden: ‘Het is fijn dat we na zo’n lange pauze zonder touren kunnen terugkomen en er op een of andere manier meer fans bij gekomen zijn. Je zou verwachten dat het andersom was’, aldus Phoebe.

Tranen

In de AFAS Live biggelden op woensdagavond meer dan een paar tranen over de wangen van het publiek. Maar het is niet alleen voor de kijkers emotioneel: ‘Ik heb tijdens deze tour voor het eerst gehuild op het podium’, vertelt Phoebe. ‘De fans deden iets heel cools tijdens mijn liedje ‘Moon Song’: ze hielden allemaal papieren maantjes omhoog. Dat raakte me echt.’

Aan de andere kant gaat Phoebe niet altijd compleet op in de emotie van haar liedjes tijdens zo’n show: ‘Waar betrapte ik mezelf laatst nou op? Dat ik tijdens het zingen dacht: je bent echt heel ergens anders mee bezig. Ik denk vaak aan mijn schema. Zo van: wil ik in september op vakantie? Maar dan terwijl ik sta te zingen. Maar als ik er dan weer bij ben met m’n hoofd, is het zeker emotioneel.’

Phoebe Bridgers: exclusief interview op 3FM!

Luister het hele interview

Wil je meer horen van het interview met Marshall Vore en Phoebe Bridgers? Luister dan hier het fragment terug uit de uitzending van Vera On Track.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie