Interview

Nienke Leone doorbreekt taboes in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nienke Leone doorbreekt taboes in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer door taboes te doorbreken met Nienke Leone.

Leuker Als Je High Bent

De Rotterdamse Nienke Leone wordt met haar track 'Leuker Als Je High Bent' al geregeld op 3FM gedraaid. En met goede reden! Op de aanstekelijke poptrack schetst ze een beeld van een connectie met een persoon waarin langzaam de realisatie naar voren komt dat hij of zij eigenlijk vooral leuk is wanneer er onder invloed nét dat ongemakkelijke randje af is. Nienke vertelt hoe ze in haar nummers graag onderwerpen en situaties aankaart waar we ons allemaal misschien weleens in vinden, maar waar we ons soms net iets te veel voor schamen om ze te bespreken.

De rode draad in haar songwriting draait om dicht bij jezelf staan en een mooier mens worden door je gevoelens onder ogen te komen, ook wanneer ze minder leuk zijn.

Huilen In De Bioscoop

Op 5 april brengt Nienke een belangrijk nummer uit. Ze deelt hoe de vader van haar jeugdvriendin overleden is aan de dodelijke ziekte PLN. Een binnen familie overdraagbare hartspierziekte waar nog niet veel over bekend is. Deze is in het vorige decennium namelijk pas ontdekt. Zo'n 10.000 tot 15.000 mensen in Nederland dragen het gen en slechts 50% van de dragers wordt er oud mee.

Samen met Stichting PLN voert Nienke actie om bewustzijn te creëren rondom de ziekte. Ook worden alle royalties zodra het nummer uit is voor onderzoek gedoneerd aan de stichting. Op hun website houdt Nienke supporters dan ook op de hoogte over de vooruitgang van de actie en donaties ervoor. Wil je meer over deze vreselijke ziekte leren en kijken hoe jij het onderzoek kan steunen? Klik dan op de link hieronder:

Leer meer over PLN

foto: Stichting PLN

Benieuwd naar het optreden van Nienke Leone in de 3FM Live Box? Bekijk haar performance van de nummers 'Leuker Als Je High Bent' en 'Huilen In De Bioscoop' dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie